• Duiken 🤿

23 de agosto, Croácia ⋅ ☀️ 26 °C

Vandaag om 9u vertrokken met Wes, Linsey en Milow om te gaan duiken! Na veel instructies en met moeite het wetsuit aan te trekken, gaan we de zee in. Ik vind het heel spannend gezien mijn gezondheid en altijd hoge ademhaling. We worden één voor één op onze knieën op de bodem van de zee gezet. Als iedereen zit gaan we vertekken. Het ademhalen vergt veel energie en concentratie, ik vergeet bijna om me heen te kijken wat er allemaal te zien is 🐟🐠🐡
    We stoppen bij een groot betonblok op de bodem van de zee, weer alleem zitten op de knieën. De instructeur slaat een zee-egel kapot en er komen heel veel vissen op af en eten de zee-egel op. Ik krijg ook een zee-egel op mijn hand en de vissen komen er snel opaf. Dan gaat het mis. Ik verlies mijn evenwicht, val om en kom niet meer terug in positie. Er komt water in mijn beademingsapparaat en ik raak licht in paniek. Ik kijk Wes aan en hij ziet dat het misgaat, ik blijf hem aankijken en probeer mijn ademhaling weer onder controle te krijgen. Er komt steeds meer water in mijn mond en ook onder mijn duikbril. Ik begin te hoesten en ben dan echt in paniek. Ik geef de insteucteur een seintje dat ik naar boven wil, hij reageerd meteen en ik ben snel boven water. Hoestend en proestend, wat een ellende! Ik besluit te stoppen, de instructeur maakt mijn vest met zuurstoftank los en ik moet zelf aan de kant komen. Hij gaat terug naar de groep! Die het wel allemaal volhoud en een mooie tocht onder water maken 🐟🐠🐡

In de middag met papa nog even naar Primosten geweest. Een heel mooi, gezellig stadje! Beetje rondgelopen, cadeautjes gekocht en een borreltje gedaan 🍹
    Leia mais