• Ilse Euser

• Trip start
    August 10, 2025

Reisdag 1

Aug 10–11 in Germany ⋅ ☀️ 26 °C

Vanmorgen om 4.50u vertrokken. De eerste paar uur is er niemand op de weg, heerlijk! 1x file gehad, verder gaat de reis voorspoedig. 15u zijn we op de camping.
    Bij de kiosk van het Naturbad hebben we pizza en currywurst gegeten. Daarna nog even relaxen met mijn boek en op tijd naar bed.Read more

• Reisdag 2

Aug 11–12 in Austria ⋅ ☀️ 25 °C

7u ging de wekker, 8u zijn we vertrokken. Weer een goede reis, weinig verkeer onderweg. De tol voor de tunnels hebben we in NL al betaald, dus we kunnen zo doorrijden!
    13.45u zijn we al op de camping, mooie tijd! Alles rustig uitgepakt en lekker relaxen. Er is helemaal niks op de camping, alleen een grasveld en wat fruitbomen. Heerlijk rustig.
    Gegeten op de camping, wereldmaal!

• Reisdag 3 aankomst Kroatië

August 12 in Croatia ⋅ ☀️ 34 °C

Vandaag om 7.15u eerst even verse broodjes gehaald. 8u vertrekken we weer. Het is heerlijk rustig onderweg, weinig verkeer en geen files!
    Half 4 zijn we op de camping, inchecken gaat soepel. Plekje snel gevonden en uitgevogeld wie waar komt met zijn/haar tentje.
    Bloedheet 🥵 37gr, dat word even acclimatiseren.

• Happy Birthday 🎉

August 14 in Croatia ⋅ 🌙 30 °C

Na een warme nacht zijn we allemaal vroeg op! Eerst even boodschappen doen, want morgen is een Nationale feestdag en dan is alles dicht!
    Vandaag zijn Daimy&Milow jarig, dus we hebben de boel versiert en taart gehaald. Eerst ontbijten en dan taart en cadeaus 🎉
    Daarna even plonzen in de zee, heerlijk met deze hitte 🥵
    Eind van de dag naar Trogir voor een ijsje en daarna lekker uiteten. Tijdens het eten word het donker en begint het heel hard te waaien. Snel terug naar de camping. Onderweg in de verte ook onweer. Bij de camping heeft het behoorlijk gewaaid, alles ligt omver en zit onder de dennennaalden. Verder lijkt het slechte weer de andere kant op te gaan 🙏

• Okrug Donji

August 15 in Croatia ⋅ ☁️ 28 °C

Vandaag alle badspullen in de auto naar een leuk strandje buiten de camping. Papa weet de weg 🤪 na een mooie rit aangekomen bij een mooi plekkie. Het is mega druk, iedereen is vrij vandaag i.v.m. een Nationale feestdag. We zijn op dit kleine strandje de enige Nederlanders, heerlijk! Rond half vier zijn we allemaal lekker getanned ☀️ Nog even een borreltje bij de beachbar en weer richting de camping.Read more

• Trogir

August 16 in Croatia ⋅ ☁️ 27 °C

Wesley wil vandaag op de camping blijven. Ik ga met papa en de meiden naar het stadje. Wesley brengt ons erheen en terug gaan we met de taxiboot terug naar de camping.
    Beetje door het stadje geslenterd en wat lekkers gedronken 🧋
    Rest van de dag lekker in de schaduw gechilled en een dutje gedaan!

• Rustdag

August 17 in Croatia ⋅ ⛅ 27 °C

Vandaag zouden we eigenlijk een dagje naar Split gaan, maar Linsey had gister een hele dikke, pijnlijke knie, dus we besluiten Split even uit te stellen.
    Rond 9u eerst even boodschappen doen bij Kaufland, het is bewolkt en het regent een beetje.
    De heren gaan een ritje maken en wij blijven op de camping. Lekker boekje lezen en een spelletje doen. Het klaart helemaal op, dus we gaan ff lekker naar de zee en besluiten een Cabana te nemen. Zodra we in de zee zijn komt er een mega zwarte lucht aan en begint het te onweren. Gauw onze spullen uit de Cabana gehaald, want er was nog niemand gekomen om af te rekenen! Van de week nog maar eens proberen 🏖️ Nog even geplonsd en dan snel naar de caravan want het begint toch flink te onweren en te waaien 🌩️
    Alle spullen bij de caravan veilig gesteld. Het gaat toch nog even regenen, maar gelukkig geen hoosbuien! Ik ben lekker even op bed gaan lezen en heb heerlijk geslapen 😴

• Boottour

August 18 in Croatia ⋅ 🌙 24 °C

Vanmorgen op tijd op! Om 9u worden bij de camping opgehaald voor een tour met een speedboot 🚤 Het is even spannend want het is wat bewolkt en waait ontzettend hard, de zee is enorm wild. De boot gaat mega hard, super gaaf!
    Eerste stop is Blue Lagoon, super mooie en heldere blauwe zee. Hier kan je goed snorkelen, er zijn veel vissen te zien 🐠🐟
    Volgende stop is een eiland met een heel
    klein dorpje, super mooi! De laatste stop is ook een eiland met een gezellig strand, het is er mega druk, dus we nemen alleen een drankje in de beach bar 🍹
    Wat een fantastische dag ☀️

• Shopping day 👜

August 21 in Croatia ⋅ 🌧 24 °C

De weersvoorspelling voor vandaag is heel slecht ⛈️ Afgelopen nacht was er veel wind en in de ochtend ook veel wind en bewolking. We besluiten naar de Shopping Mall of Split te gaan, een mega overdekt winkelcentrum!
    Onderweg rijden we de zon tegemoet en het lijkt allemaal wel mee te vallen met het weer. Na een paar uur shoppen waren we het allemaal wel weer zat! De kinderen zijn goed geslaagd!
    Rond 17u zijn we weer op de camping. Geen druppel regen gevallen en de wind is ook weg. Het is nog wel bewolkt. Rond 18u gaat het dan toch regenen en onweren ⛈️

• Duiken 🤿

August 23 in Croatia ⋅ ☀️ 26 °C

Vandaag om 9u vertrokken met Wes, Linsey en Milow om te gaan duiken! Na veel instructies en met moeite het wetsuit aan te trekken, gaan we de zee in. Ik vind het heel spannend gezien mijn gezondheid en altijd hoge ademhaling. We worden één voor één op onze knieën op de bodem van de zee gezet. Als iedereen zit gaan we vertekken. Het ademhalen vergt veel energie en concentratie, ik vergeet bijna om me heen te kijken wat er allemaal te zien is 🐟🐠🐡
    We stoppen bij een groot betonblok op de bodem van de zee, weer alleem zitten op de knieën. De instructeur slaat een zee-egel kapot en er komen heel veel vissen op af en eten de zee-egel op. Ik krijg ook een zee-egel op mijn hand en de vissen komen er snel opaf. Dan gaat het mis. Ik verlies mijn evenwicht, val om en kom niet meer terug in positie. Er komt water in mijn beademingsapparaat en ik raak licht in paniek. Ik kijk Wes aan en hij ziet dat het misgaat, ik blijf hem aankijken en probeer mijn ademhaling weer onder controle te krijgen. Er komt steeds meer water in mijn mond en ook onder mijn duikbril. Ik begin te hoesten en ben dan echt in paniek. Ik geef de insteucteur een seintje dat ik naar boven wil, hij reageerd meteen en ik ben snel boven water. Hoestend en proestend, wat een ellende! Ik besluit te stoppen, de instructeur maakt mijn vest met zuurstoftank los en ik moet zelf aan de kant komen. Hij gaat terug naar de groep! Die het wel allemaal volhoud en een mooie tocht onder water maken 🐟🐠🐡

In de middag met papa nog even naar Primosten geweest. Een heel mooi, gezellig stadje! Beetje rondgelopen, cadeautjes gekocht en een borreltje gedaan 🍹

• Final day

August 24 in Croatia ⋅ ☀️ 26 °C

De planning vandaag was om vroeg boodschappen te doen en dan de rest van de dag naar het strand, lekker zwemmen en bakken 🥵 Maar helaas was het behoorlijk bewolkt en geen strandweer 🏖️
    We zijn de boel maar gaan opruimen en inpakken. Rond 15u klaart het op, toch nog even in de zon gelegen ☀️ daarna douchen en nog even lekker uit eten in het volgende stadje. Op tijd naar bed en morgen vroeg op voor vertrek naar Oostenrijk!Read more

• Reisdag 1

August 25 in Austria ⋅ ☁️ 14 °C

Vandaag om 7.20u vertrokken richting Oostenrijk! Een lange dag in de auto 🚘
    Eindelijk tijd om wat afleveringen B&B te kijken 🤪
    18u komen we aan op camping Brunner Reiteralm, Gisela stond ons al op te wachten ❤️ Net zooooo lekker gegeten op de camping ZwiebelRostbraten met Rösti 🤤
    Nu nog even borrelen op papa zijn verjaardag 🍹

• Tussenstop

August 26 in Austria ⋅ ☀️ 22 °C

Vandaag vroeg op, slecht geslapen, het was erg koud vannacht 🥶
    Lekker ontbeten en toen vertrokken naar het dorp. De mannen gaan downhill biken en wij gaan met de kabelbaan omhoog en maken een mooie wandeling. Het is prachtig weer ☀️ en jeugdherinneringen komen naar boven 🥹
    Lekker Kaisersmarren gegeten in de hut en dan weer naar beneden met de kabelbaan 🚡
    Een fantastische dag ❤️

• Final day

August 28 in the Netherlands ⋅ ☀️ 20 °C

Vanmorgen om 7.50u vertrokken, eerst nog even heerlijke broodjes gehaald bij de plaatselijke bakker. Het is weer erg druk op de weg, ook in NL de ene na de andere file!
    Laatste stuk rijden we binnendoor. Rond 14.30u thuis 🏠
    Dan begint de ellende van opruimen en wassen 😒

Trip end
    August 29, 2025