Om 2u15 uit mijn bed rollen was een beetje lastig, de eerste vlucht hebben in zaventem ga ik in het vervolg mijden, vooral omdat ik met de auto moet gaan gezien nog geen trein rijdt dat uur. Wel liep ik rond 9u al in de stad rond, en dat werd mijn plan van de dag: rondwandelen met af en toe een terrasje.
Alicante is zeer wandelbaar, met een promenade langs de haven en het strand, en verkeersvrije winkelstraten. Aan terrasjes ook geen gebrek. Er zijn niet zo veel culturele en historische gebouwen als de top steden van spanje, een kasteel of twee en wat kerken, de hoofdattractie is duidelijk het strand.
Drie uur na mijn tweede ontbijt zat ik te zoeken naar een plaats waar ze de lokale versie van paela serveren, om de specialiteit van de streek te proberen. Ik kreeg wat ze als 1 persoon portie beschouwen, maar er uit zag als twee. Gezien ik een foodtour geboekt had deze avond heb ik mij niet geforceerd om het op te krijgen, en nam ik mij voor om boven de 20000 stappen te doen vandaag. (27626 gehaald)
Ik kon dus niet anders dan het kasteel bezoeken op de top van een heuvel. Het werd een goede wandeling, het kasteel is niet meer dan een hoop muren en wat kanonnen, maar het uitzicht is mooi en het is gratis.
De foodtour in de avond vond ik niet speciaal, maar dat was meer omdat ik al veel gewoon ben denk ik. Buiten mezelf waren er enkel twee Nederlandse meisjes mee en die vonden het ook niet speciaal. Ik wilde na de foodtour nog wat rondlopen en het uitgaansleven bezien, maar de vermoeidheid sloeg toe. Tis voor morgen.Read more