Joined June 2017 Belgium
 • Day 16

  Nog wat luieren

  March 25 in Morocco ⋅ ☀️ 22 °C

  Mijn plan was om niets te doen vandaag en dat ik goed gelukt. Wel zit ik aan 22000 stappen door wat rond te wandelen op het strand, en daar viel savonds mij iets op. Bij zonsondergang stroomt het strand vol met lokale bevolking die komt picknicken, waarschijnlijk omdat het ramadan is. Sommige komen zelfs met tent en tuinstoelen.
  Ik ga volgende week met dieet, begin een buikje te krijgen en heb vandaag weer te veel gegeten.
  Read more

 • Day 15

  Paradise valley

  March 24 in Morocco ⋅ ☀️ 28 °C

  Ik kan geen vier dagen luieren, dus vandaag kwam er nog een laatste uitstapje van een halve dag naar wat ze hier paradise valley noemen. Een vallei in het begin van de bergen waar normaal veel water door kan stromen maar door de droogte vrijwel opgedroogd was. Wel was het een aangename wandeling, maar veel te traag. Het was in groep met gids en het merendeel was gepensioneerd waardoor alles zeer traag ging. Enkel een paar italianen waren jonger dan ik, de rest hoorde ik hoorbaar blazen en hijgen na een paar stappen op en neer.
  Door de hitte werd het ene pulleke water na het andere gedronken, behalve door de gids want het is ramadan en zelfs water drinken is dan verboden overdag.
  Het hield mij niet tegen om goed te eten met een pint smiddags voor de neus van de barman aan het zwembad.
  In de namiddag heb ik enkel nog een wandeling gedaan aan de rand van de zee, om mijn voeten af te koelen. De golven zijn hier ideaal voor surfers, het ene moment liep ik nog op droog zand en daarna mocht ik mijn short uitwringen.
  De dag ben ik terug geëindigd in het Spaans restaurant omdat ik zin had in paela, en hij was uitstekend.
  Read more

 • Day 14

  Luieren

  March 23 in Morocco ⋅ ☀️ 24 °C

  Vanochtend begonnen met lezen en toen mijn boek uit was begon het donker te worden en ben ik naar een zeer goed Aziatisch restaurant gegaan.
  Morgen zal ik wat actiever zijn want ik heb een klein uitstapje gepland.Read more

 • Day 13

  Poging tot luieren

  March 22 in Morocco ⋅ ☀️ 24 °C

  Het ontbijt buffet is de moeite, ik ga wat kilo's bijkomen hierdoor. Na mij volgepropt te hebben ging ik op wandel richting de marina, een kleine jachthaven met luxe appartementen, onderweg mediterend over waarmee ik mijn dagen zou vullen. Het voorlopige resultaat werd een boekje lezen. Wat ik ook deed na mijn wandeling, maar omdat ik niet de hele dag door wilde lezen begon ik in de namiddag nog een wandeling, de totale lengte van de dijk, waardoor ik nu aan 29000 stappen zit en goed moe ben.
  En ik was nog verder gewandeld moest ik niet teruggefloten zijn door een militair, ik was het prive domein van de koning binnen geslenterd blijkbaar.
  Het hoogtepunt van de dag was het avondeten, ik had via reviews op google maps een spaans restaurant geselecteerd dat nogal chiq en prijzig bleek te zijn (weer 45 € lichter), maar uitstekend. Morgen misschien toch iets goedkoper zoeken, hoewel beter dan dit zal moeilijk zijn.
  Read more

 • Day 12

  Bus naar agadir

  March 21 in Morocco ⋅ ⛅ 24 °C

  Ik had gisteren zonder problemen een busticket gekocht en vanochtend ook zonder problemen naar de bus terminal naast het station gegaan, maar dat ik op de juiste bus terecht kwam is met een beetje geluk geweest. Er stond maar 1 bus die al aan het inladen was, maar hij had een ander busnummer en er stond een bordje 'marrakesh-zag' aan de voorruit, dus ik dacht dat het ene naar zagora was. Ik liep een beetje rond aan de ingang terwijl ik stond te wachten op de juiste bus en zag een deur met een plakkaat 'bagage registratie'. Uit nieuwsgierigheid eens binnengegaan en jawel, voor bagage moet je bijbetalen, een halve euro. Ge moet het maar weten.
  Het begin 10 uur te naderen en ik zag mijn bus nog altijd niet dus vroeg ik aan de chauffeur van diegene die op het punt stond om te vertrekken waar die was, en het bleek wel die te zijn waar ik al de hele tijd naar stond te kijken. De bus nummers op hun tickets klopt dus niet en dat plakkaat ook al niet. Zo stapte ik net op tijd op.
  De rest van de rit was gelukkig zonder problemen. Eenmaal ik agadir vloog ik van de bus, en nam als eerste mijn bagage want er waren amper taxi's aan die halte. 5 taxi's voor een hele bus vol, maar ik had er eentje.
  Het resort is even mentaal aanpassen, na meer dan een week kleine riads te hebben gedaan. Er zijn drie restaurants en twee bars die ook bier schenken, dus ik zal de ramadan die binnen een paar dagen begint wel overleven.
  De rest van de namiddag eens langs de dijk gewandeld, wat een wandeling van 1u45 is. Het is vrij rustig qua touristen, wat het meest opvalt zijn de vele voetballers op het strand.
  Mijn verdere acties waren te veel eten in het buffet restaurant en eindigen aan de bar.
  Read more

 • Day 11

  Terug naar marrakesh

  March 20 in Morocco ⋅ ☀️ 11 °C

  Ik had gedacht dat het stil zou zijn in een tentje in de woestijn, maar heb toch met oordopjes moeten slapen. Er was de hele nacht een sterke wind die de hele tent deed schudden. Het ontbijt was met zonsopgang, zoals gewoonlijk iets dat lijkt op pannenkoeken met confituur, en na nog wat foto's werd ik terug op dat kameel gezet. Gelukkig niet voor een uur deze keer, halverwege werd ik opgepikt door mijn chauffeur.
  Er waren twee stops vandaag, waarvan ik er eentje schrapte. Ik had geen zin om een filmstudio te zien, dus het werd enkel een fort dat niet echt de moeite was.
  Eenmaal aangekomen moest ik eerst een probleempje oplossen voordat ik op mijn gemak kon gaan eten: er rijden geen treinen naar agadir. Ik was vergeten dat niet ieder land in de wereld treinen had in iedere stad, dus moest ik eerst snel een bus ticket zien te bemachtigen. De receptionist van de riad verwees mij naar een website, en het lukte mij om een ticket te kopen, dus ik kon onbezorgd naar mijn favoriete plek gaan om te eten: la pergola. Dat is die jazz bar waar ik al twee maal eerder gezeten heb, maar het is daar gezellig en de bediening is uitstekend, waardoor ik mijn gewoonte om overal maar 1 keer te gaan breek.
  Meer dan dat doe ik niet meer vandaag, ik heb bijlange niet alles gezien van marrakesh door al mijn uitstappen, maar dat heeft een reden om nog eens terug te komen als city trip.
  Read more

 • Day 10

  Zagora heen

  March 19 in Morocco ⋅ ☀️ 22 °C

  Mijn uitstap vandaag is eentje die twee dagen duurt. Door de bergen naar de woestijn, om daar dan in een tent te overnachten. De rit duurt bijna de hele dag want het is in zagora, aan de grens met Algerije. Na een aantal foto stoppen kwamen we voor lunch aan op een van de hoofd attracties van de rit: aït ben haddou. Dit is een oud fort dat in veel films als decor gebruikt werd, zoals prince of persia en lawrence of arabia. Zeer touristisch dus maar wel de moeite om te zien.
  Het einddoel was een kamelen rit die een uue duurde om dan te overnachten in een tent in de woestijn. De woestijn bestaat wel voornamelijk uit stenen maar de tentel liggen naast wat zandduinen. Ook is die steenwoestijn momenteel bezaaid met bloemen, wat het wel mooier maakt.
  Veel valt er daar niet te doen, enkel een boekje lezen in de tent tot het eten klaar was.
  Read more

 • Day 9

  Ourika vallei

  March 18 in Morocco

  Mijn uitstap vandaag was naar de ourika vallei in het begin van het atlas gebergte, dus nog niet de hoge besneeuwde toppen. Het is een gewone vallei met een rivier in de bergen zoals je ook in Oostenrijk hebt, maar daar stopt de vergelijking. De bergen zijn hier minder begroeid en rood van kleur. Er was een wandeling voorzien naar een paar watervallen met een gids. Ik had die liever alleen gedaan, want ik ben al die gidsen een beetje beu. Ik heb daarna dan ook mijn chauffeur duidelijk gemaakt dat hij mij enkel naar uitzichten moest rijden zonder uitleg of gidsen. Hierdoor was ik wat eerder dan voorzien terug in stad, maar in plaats van wat paleizen of zo te bezichtigen ben ik gewoon op een terrasje gaan zitten met een boek en een pint. Die paleizen zien er toch allemaal hetzelfde uit. Mijn avondeten bestond uit pizza, bijlange niet de beste maar ik wilde eens iets anders dan tajine of couscous. Zeer laat kan ik het niet maken want morgen moet ik vroeg op.Read more

 • Day 8

  Waterval

  March 17 in Morocco ⋅ ☁️ 19 °C

  Mijn uitstap vandaag was naar een waterval, de grootste in Marokko. Het was een beetje ambetant dat het ontbijt pas om 8:30 was, terwijl ik om 9 uur al moest vertrekken. En gezien het vrijdag was maakten de moskeeën al lawaai om 5 uur en nog eens een half uur er na om zeker te zijn dat ge goed wakker zijt.
  De waterval was zeer mooi, maar er drie uur voor rijden is toch niet de moeite. Het merendeel van de dag heb ik dus in de auto gezeten. Het was er ook enorm druk.
  Eens terug heb ik rap een douche genomen, even gekeken op untapped welke restaurants ook bier serveren, en een ervan bleek in de lijst te staan die mij aangeraden was van het hotel. Het was er zeer lekker en gelukkig niet veel, want ik was van plan om nog eens te eten elders, om de tijd af te wachten tot het donker is en ik terug de sfeer op het plein kan gaan bekijken.
  Het nog eens eten was er wat te veel aan, ik ga wat beter moeten plannen. Het compenseert wel mijn weinige middageten. Na een uitgebreide avondwandeling hou ik het voor bekeken. Morgen zal ik een andere simkaart moeten kopen, want de huidige werkt niet meer.
  Read more

 • Day 7

  Naar Marrakesh

  March 16 in Morocco ⋅ ☁️ 22 °C

  Mijn ereader doet weer goed dienst deze reis, het was bijna 4 uur op de trein naar marrakesh. Ik werd daar opgewacht door de chauffeur van het hotel en dat was maar goed want ik weet niet hoe ik het anders gevonden zou hebben. Het is hier weer een doolhof van kleine straatjes.
  Mijn eerste indruk is dat ik in de beste riad zit tot nu toe, alweer een mooie kamer en net als in mijn eerste logies kreeg ik direct een thee aangeboden terwijl ik uitleg kreeg over wat er al te zien valt en wat ze voor mij kunnen organiseren. Ook kreeg ik een lijst met goede restaurants in de buurt.
  Na enig beraad besloot ik onmiddellijk de komende 4 dagen te laten organiseren. Een zeer druk schema aan uitstappen, tot in de woestijn, maar mijn volgende logies is een resort dus ik kan daar wel uitrusten.
  Verder heb ik geen seconde tijd verspilt en ben ik onmiddellijk de stad in gewandeld, recht in de chaos. Hier zitten alle touristen, op tien minuten tijd al meer buitenlanders gezien dan in de laatste week, het is een groot contrast.
  Mijn voornaamste doel van mijn hele reis ligt hier: djemaa el fna. Dit plein is voor Marokko zoals de taj mahal is voor india, en even druk. Overdag vol met standjes die fruitsap verkopen, en shows zoals slangenbezweerders, en savonds komen de streetfood standjes uit. Ik was er net voor de avond maar na wat rondkijken besloot ik eerst een pint te gaan drinken, wat niet zo gemakkelijk is. Uiteindelijk vond ik de plaats die mij aangeraden was en zit nu in een overvolle chique jazzbar dit te typen. Het bier is duur, maar niet zo erg als Scandinavië, ongeveer 6 euro voor een halve liter.
  Na het eten en net voor er een live jazz band lawaai begon te maken ontsnapte ik en kon ik de avondsfeer gaan opsnuiven van het plein. Het was er levendig, vol met straatartiesten die muziek maakten en eetstandjes die ik geen streetfood meer durf te noemen gezien ze met hele menu's afkomen. Na een uurtje hield ik het voor bekeken om nog een thee te drinken op het dakterras van het hotel en wat te lezen.
  Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android