• Skopje aankomst

29 Mei, Macedonia Utara ⋅ ☁️ 20 °C

Charleroi is bepaald geen aangename luchthaven en wizzair is te mijden, maar ik ben er geraakt. Een kleine luchthaven voor een kleine hoofdstad. De bus was ingesteld op de vluchten, waardoor hij vertrok op het moment dat ik erin zat, niet door een efficiënt en strikt schema maar gewoon omdat hij vol was.
    De bus stopte in het centrum aan een marginaal shopping center waar ik zonder problemen een atm vond om geld af te halen.
    Mijn esim kaart werkte niet op dat moment, waardoor ik de koers niet wist en domweg gokte qua bedrag. Het lijkt dat ik overal meg kaart kan betalen, maar ik heb graag wat cash als backup. 240 euro in dit geval, ietske te veel.
    De stad is in de jaren 60 kompleet verwoest door een aardbeving, en de dictator wilde hem wat mooier maken, waardoor het nu vol staat met willekeurige standbeelden en klassiek uitziende gebouwen, er is zelfs een standbeeld van een bedelaar, hoewel er voldoende echte zijn. Je kan niet eten op terrasjes zonder kinderen die om voedsel komen bedelen in de oude stad. Die oude stad is wel aangenaam om rond te wandelen, een bazar zoals je vind in Griekenland of Turkije, kleine winkeltjes afgewisseld met kebab of ijscream zaken.
    Het eten is nogal vlees georiënteerd, maar ik ben hier nog maar 1 dag, dus kan het niet met zekerheid zeggen. Qua drank is het bier, geen wijn, een groot pluspunt voor mij. Wel zag ik zeer veel zaken die geen alcohol aanboden, beïnvloed door de grote moslim vertegenwoordiging denk ik.
    Mijn dag heb ik geëindigd in ern underground bar waar ze craft bier serveren en live muziek speelen, en ik 20 jaar ouder was dan de rest.
    Baca lagi