• Sterre De Bie

August 5, 2024

Reüni.. in Praag

August 5, 2024 in Belgium ⋅ ☀️ 24 °C

Allerliefste dagboek

Ja ik weet wat je denkt, die is nog maar 4 dagen terug en alweer weg!! Jaa jaaa, maar deze keer is het maar een heel kort citytripje met de fam. Beetje qualitytimen in… Praag!

De dag is een beetje beschreven in Fee’s:
    Fee is blij dat we vertrekken
    Fee honger
    Fee onderweg naar het vliegtuig
    Fee met zus op selfie
    Fee op balkon in praag
    Fee reunited met de familie
    En dan ik ook even reunited

Dag dagboek, morgen meer!

• Op ontdekking met MoMo

August 6, 2024 in Czech Republic ⋅ ☀️ 21 °C

Liefste dagboek,

Ontbijtje gesnackt en dan gesightseeing-ed waarbij we papa zijn Time to Momo boekje MOESTEN en ZOUDEN volgen.

Maar ik klaag niet want zo zagen we veel
    Waaronder: Kafka’s bewegend in de war hoofd, hangende man boven de straat, mooie gebouwen, mooie brug met standbeelden (waarvan de helft gereinigd zijn en de andere helft ni). Loco papa en Fee 🤪🤪🤪 en dan middageten met een prachtig plafond.Read more

• Molletje is overal

August 6, 2024 in Czech Republic ⋅ ☀️ 25 °C

En na dat heerlijk middageten gaan we verder.
    Zo zie je de oude astronomische klok en Hansiepansie bij mol.
    ‘S avonds zo als het hoort een gezelschapspel gespeeld. Fee was gewonnen 😠😠😠
    ‘S avonds wilde ik ook als voorbeeeeeeldige studente nog wat leerstof overlopen tot er een of andere dweep over mij kwam zitten en heel de geschiedenis van België begon op te sommen. Daar ging mijn productiviteit.

Maar goed. Al bij al weer een fantastische dag in mijn vakantie. Praag heeft al een eerste mooie indruk achtergelaten met haar mooie gebouwen.

Liefs
    Sterre

• Doodmooie kerken

August 7, 2024 in Czech Republic ⋅ ⛅ 22 °C

What’s up niffauws

Er stond weer een volle citytrip dag voor de boeg. Want we moeten ALLES uit deze korte vakantie halen he! Vandaag wel wat minder MoMo en meer op gevoel. Want da is toch meer mijn geprefereerde reisstijl.
    Lekker ontbijten en dan door de mooie zonnige straten van Praag.
    En neen jongens, maak jullie ni druk, Fee is niet engaged met een Praagman, maar ze heeft wel we f*cking lijpste coolste ring ooit gekocht; een horlogering!!!

Verder op de planning deze voormiddag stond, ge kunt het misschien wel raden, een….. ✨kerk✨. Maar girlies, deze kerk had wel iets speciaals. Niet het prachtige orgelspel, dat nochtans wel bij het verhaal past, maar een arm.
    Ja.
    Dat was ook mijn reactie
    😳
    Een ECHTE arm (dat bruine stokje dat daar hangt te hangen).
    Legende gaat dat een dief de sieraden van het Mariabeeld in de kerk probeerde af te pakken en dat Maria toen zijn arm BAM eraf trok. En nu hangt dat een beetje als een of ander waarschuwingstafereel in de kerk.

• Bap in het museum

August 7, 2024 in Czech Republic ⋅ ☀️ 29 °C

We hebben toch wel een hele poos naar het orgelspel geluisterd, en dan gaan we verder met de dag. Eerst een bezoekje aan de Mucha (PRACHT KUNSTENAAR!!!!!) museumshop. Ja de shop, want mama had het museum al gezien en voornons stond er een ander museumnop de planning. Maar Mucha heeft zo’n mooie werken dat ik er toch een souveniertje van wilde. Bon. Het museum dat we wel bezochten is het Národni Museum. En waaaauuuw wat een gebouw. Maar moet wel zeggen, we waren een beetje gebamboozeld. Eigenlijk dachten we dat dit museum zowat als het KMSKA ging zijn en hadden we ni genoeg research gedaan. Blijkt dat het een of ander natuurhistorisch museum is. Ma bon, nog altijd cool
    Waaaant
    Ik heb ook de échte mineralen gezien waar ik het afgelopen jaar mijn bachelorproef over schreef (en een 15 voor kreeg 😎). Zweten en zwoegen voor deze prachtkleuren: sferisch malachiet, brochantiet en posnjakiet!!!!
    Ook papa had zijn grote liefde gevonden: de ijsbeer.

‘S avonds vierden we ons laatste avondmaal met de ondergaande zon in een Aziatisch restaurant. Oh zo lekkeeeuuur.

Dit was weer een prachtige dag. Jippie

Slaapwel!!

Ohja, ik verschoot echt tantoe hard toen papa stiekem een foto van voorbeeldige- studerende-modelstudente ik trok

• Waggie naar casa

August 8, 2024 in Czech Republic ⋅ ☀️ 17 °C

Gooooeeedemorgen

Effe nieuwe zak van Mucha showen en off we go.
    Mama en papa deden alsof we echt bergen gingen moeten verzetten en hartinfarcten gingen krijgen om de auto, via lift!, uit de garage te krijgen. Maar eig overdreven ze en ging da heel vlot.
    Blijkbaar, hebben ze in Duitsland dus een parkeerplaats boor vrouwen, hoe lit is dat. Voor de mannen die zich vragen stellen: waarschijnlijk zodat ze niet ‘s nachts alleen over de parking moeten wandelen.

Na vele uren rijden komen wij terug aan in het mooie Mariaburg.
    En ik beloof het, nu blijf ik wel eventjes hier. :)

Dankuwel

Trip end