Zweden 2024

• Arne Driessen

ülkelerin listesi

• İsveç İsveç
Kategoriler
Sırt çantasıyla seyahat, Kamp, Arkadaşlık, Grupla seyahat, Doğa, Kendini keşfetme, El değmemiş doğa
  • 3,3bkilometre seyahat etti
  • 11ayak izleri
  • 9günler
  • 98fotoğraflar
  • 62beğeniler
  • De eerste van de laatste

15 Eylül 2024, İsveç ⋅ ☀️ 9 °C

Hej Hej

Nu is het ECHT de laatste van de vakantie. Ik beloof het! (Behalve Erasmus dan #StayTuned). En voor deze laatste vakantie unlock ik geen nieuw land, maar wel een nieuw avontuur. Er staat namelijk een kano-trekking op de planning. Woep woep.
    Zoals een vakantie wel vaker start, namen we, heel heel vroeg ‘s ochtends, het vliegtuig en dan een trein met coole lampjes en zitjes richting Stockholm. Na onze rugzakken te deponeren in het hostel (wat best fancy en modern was) zijn we effetjes een hapje gaan eten. Heeel goede burgers! Met zelfs een volledige alternatieve veggi menu voor Kaat.
    Dan gingen we wat struinen in de stad met dutjes en drankjes als pauze.
    ‘S avonds was het plan om een klein hapje te zoeken, maar eindigden we, dankzij Arne en Tim, toch in een restaurantje wat chiquer oogde dan de prijzen uiteindelijk waren #WINNEN. Om deze mooie eerste dag af te sluiten deden we nog een drankie en snackie aan het water.

Zweden, het is fijn om u terug te zien!

- Sterre

• Eerste kennismaking met Sven

16 Eylül 2024, İsveç ⋅ ☁️ 14 °C

What’s up homies
    Second day in the beautiful city of Stockholm, yeaaa 🤙🏼 en hij begon en eindigde oh zo mooi met zon, in alle kleuren. En hij begon ook met een grote lekkere appeltaart met vanillesaus en een chai latte. Njommieeee.
    Hierna verkenden we de stad nog wat, waarbij we Gamla Stan verder uitpluisden en ik stootte op herkenbare taferelen (#ZiePenguin”Zweden2023”). Dan was het tijd om onze rugzakken op te halen en op de trein richting het noorden te springen. Daar stond een zeeeer enthousiaste man, Sven, ons op te wachten om ons toch nog in sneltempo naar de drankwinkel te kunnen brengen, want die sloot om 18u00, het was toen 17u55. En… de missie was gelukt! Net op het nippertje.
    Dan werden we in shifts naar Sven zijn stulpje gebracht waar we 1 nacht zouden doorbrengen om hierna onze echte tocht te starten. Even voor de duidelijkheid; Sven is geen random Zweed die ons heeft ontvoerd, maar een Vlaming, wonend in Zweden die kano’s verhuurt.
    In afwachting op onze vrienden, die naar de winkel gingen, leerde Sven ons 9-ball en las ik zijn hele regelmuur. Fun fact: hier staan ook nog steeds quotes van Arne en Tim van 4 jaar geleden op. ‘S avonds pasta van Silke en nog wat verder 9-ballen en darten.

Ma kijk, ik herhaal, hoeeee mooi is de lucht!?!?

• Surreal

17 Eylül 2024, İsveç ⋅ ☁️ 8 °C

Ik hoor jullie hersenen al kraken: “hehhh? Sterre heeft helemaal geen afscheidsgroet geschreven.” En daar hebben jullie gelijk in, maar dat komt omdat dit helemaal nog ni het einde van de dag was! Alhoewel ik al in mijn bedje lag en al eventjes in dromenland was, werd ik plots enthousiast door Arne wakker gemaakt om 3u30. Want…
    ER WAS NOORDERLICHT TE ZIEN

Oooooh man man man. Fe no me naal, magisch, wauw. Alhoewel de kleuren misschien met het blote oog niet zo fel waren te zien als een camera, bleef het licht toch echt zo impressionant. Precies een droom. Ben er nog altijd ni goe van 😌 Ik geef jullie ook even wat foto’s mee, maar je moet het echt meemaken. En
    Okumaya devam et

• Ik dobber met mijn bootje op het meer

17 Eylül 2024, İsveç ⋅ ☁️ 15 °C

Hejhoj

Thaaaaa weer zo’n heerlijke dag achter de rug, tjonge jonge jonge;

Voldaan opgestaan (ha ha, dat rijmt) na het zien van het NOORDERLICHT en lekker ontbeten terwijl enkele enkelingen naar de winkel gingen voor ons voedsel en booze van de komende week. Dan was het tijd om officieel te vertrekken naar hetgeen waarvoor we gekomen waren: de kano-trekking
    Hupsa, kano’s achter de auto en rijden maar. Na wat heen en weer gereden te hebben, omdat er wat lekke kano’s waren, en wat vleeshopen op de stijger, dobberden we uiteindelijk gepakt en gezakt op het water. Ohja, even vergeten te melden maar er zijn hier tantoe veel muggen. Vandaar de incognito outfit (voor de oplettende kijker, MET nieuwe ZWEEDSE handschoenen!!!!)
    Ma ooo het is zo mooi hier op het water, ik kan er niet van over. Kijk maar voor jezelf…
    ‘S avonds konden we net voor het donker aanmeren bij een “bivakplaats” en een overheerlijk bbq-maal eten.

Dat was dag 1 op het water

Toedel
    Sterre

• Tussenstop zoekspel

18 Eylül 2024, İsveç ⋅ ☁️ 19 °C

Hier was ie dan. Als pauze stopten we bij een toren die ons tot net boven de boomrand bracht. En zo een oase van groen en boomtoppen onthulde.
    Speciaal een zoekspelletje voor jullie
    ! NOG NIET SWIPEN!
    ♦️Zoek het enige gebouw in heel de omgeving

Als bonus krijgen jullie ook nog even Bonus boys en Jet

• Barbieland

18 Eylül 2024, İsveç ⋅ ⛅ 16 °C

Hey schatteloes

Beetje uitslapen en dan stonden we vandaag op met een heerlijk koffietje op strand. En hupsa terug in die kano peddelden we naar onze volgende stop: ✨barbieland✨. Ja, echt, deze plaats heet echt zo. Oke ik ben wel niet zeker van de schrijfwijze, ma zo spraken Bjarre en Wom het alleszins uit. Onderweg een beetje lullen en ook een tussenstop (zie volgende P (P= vanaf nu Penguïn)). Ook op barbieland was het wederom idyllisch. Ik heb zelfs nog even in het idyllisch licht gevist! Maar deze reis helaas nog niets meer gevangen dan een mossel.
    ‘S avonds was het karaoke tijd. Niet veel later na onze K3 en Laura Omloop was het aan de cinematografie muziek. En jullie raden het nooit. Plots was het daar weer

HET NOORDERLICHT

Aaaaaaaaaaa. Ik ben zo blij en oh zo gelukkig!

• Beverland zonder bevers

19 Eylül 2024, İsveç ⋅ ☀️ 16 °C

Ik zou willen zeggen “kukelekuuu goedemorgen” maar hier zitten geen hanen, dus het is meer iets van “blub blub, tsjilp tsjilp goedemorgen”. Wederom schijnt het zonnetje en zo begin ik de ochtend met wat cultuur in de natuur.

De vraag van vandaag (ik zit precies wel in mijn rijmelement) was: zal mijn corona het vandaag overleven achter de boot, of ligt ie tegen het einde van de dag bij de visjes?¿ #LeaveYourAnswerInTheComments
    Dan lekker peddel peddel, met de corona achter onze boot, door beverland (0 bevers gezien, heel misschien omdat we niet altijd om stil zijn) en even shortcutten door het riet.
    Antwoord geformuleerd ivm de corona??? Hier komt ie #SPOILERALERT
    Hij heeft het overleefd, jippie. Lekker fris sappie voor Sterre

Toen was het toch wel eens tijd om ons te wassen na deze intensieve sportdagen en om de kou te trotseren was er wel nood aan een wijntje.
    Afsluiten deed de dag weer met een wondermooie zonsondergang en een gezellie de pellie kampvuur.

Slaapwel

• Zoekplaat: zoek Arne en Tim

Alle vissen die ik vang die neem ik mee

20 Eylül 2024, İsveç ⋅ ☀️ 19 °C

Hallooooo
    Je raadt het weer van vandaag nooit …
    Zi za zon
    Jaja, ik weer enorm blij en ook Maarten en Jet waren enthousiast om onze kanotocht verder te zetten. Ik val een beetje in herhaling maar: peddel peddel peddel
    En na veel verschillende vispogingen hebben Arne en Tim vissen gevangen!! (en die hebben we ‘s avonds ook echt opgesnackt)
    Arne: Snoek
    Tim: Baars
    Wel dus na peddel peddel peddel, kwamen we aan bij een nieuw eilandje met hut. Weer super mooi maar TANTOE VEEL MUGGEN EN RODE MIEREN grrrrr. Ma bon, ik zit nog steeds in Zweden, dus mijn humeur kan niet kapot, zelfs ni door een stomme prik mug. Dan was het tijd voor wat boomklimmen, eerste Bjarre en Wom, ma ik volgde al snel want kon het ni laten. Zicht was wel weer fenomenaal.
    Hierna nog lekker ravioli gechapt en genoten van de zonsondergang aan vuur.

Dat was het wel zo’n beetje.

Ahja, Wom en ik slapen nu op het dak van foto #6, want we willen sterren spotten

Kusjeeees
    Sterre

• De natuurkapper

21 Eylül 2024, İsveç ⋅ ⛅ 14 °C

Opgestaan met ietsje minder zon maar wel fantastisch nieuws vanuit deze Penguïn-app!!!! —> vanaf nu bestaat er geen premium meer en zijn alle features voor iedereen toegankelijk! Lees: ik kan meer foto’s toevoegen + ik moet geen duizend verschillende posts meer maken als ik verschillende filmpjes wil tonen! Yihaaaa #KleinOverwinningsdansje #DankuPenguinapp

Alle goed, verder met de dag
    Het was dus ietsje bewolkter en ietsje kouder op muggenmiereneiland maar toch zetten we door met de positieve mood. Lekker ontbijtje en boekje en dan… je kent het al:

PEDDEL PEDDEL PEDDEL

Vandaag zaten Bram en ik in een boot. De boot werd gedoopt met de naam Theeodoor. Vanwege mijn overmatig theegebruik en omdat het cool is dat het met goud te maken heeft (thee o d’or).
    Bram (aka Maarten) was jaloers op Bjarre en Wom en wilde ook een visje vangen. Veel pogingen maar helaas waren ze vandaag precies ni zo happig. Dan maar gwn hot-dogs op het avond menu.
    Zonder vis peddelden we verder naar onze laatste stop, en wonder boven wonder bevond er zich op deze kampplaats een hut met stapelbedden! Lekker gezel.
    Terwijl de mannen, nog maar eens voor de verandering, op vissenjacht gingen, hakten de vrouwen hout, zorgden voor vuur, wasten haren en bereidden heerlijke lookbroodjes. Wat zijn die mannen toch gelukzakken met ons he.
    Helaas was ik wel minder gelukzak want ik pakte met mijn domme hoofd een heet handvat vast, en nu zijn al mijn vingers langs de binnenkant verbrand 👍🏼

Ik ben echt heel sip dat het al de laatste avond van de trekking is, maar deze konden we ook super gezellig tussen het geruis van de bomen, voldaan, aan een kampvuurtje, afsluiten.

Slaapzacht en zoete dromen

• De reizigers

21 Eylül 2024, İsveç ⋅ ⛅ 13 °C

Ik besefte ook net dat ik eigenlijk nooit de volledige groep heb voorgesteld. Vandaag hebben we een groepsfoto getrokken, dus is het eigenlijk wel de moment. Hier gaat ie:
    (Letterlijk genomen van links naar rechts op de foto)

Tim — Wom
    Floortje — Floor