Vandaag Akropolis bezocht. Akropolis betekent hoogste punt van de stad. Op de Akropolis staan veel oude Griekse bezienswaardigheden. Je hebt er een uitgebreid uitzicht over Athene. Het is wel schrikbarend om te zien dat Athene bijna alleen uit verharding bestaat. Er zijn geen tuintjes te zien. Het is hierdoor een oven in de zomer. Wat er nog aan groen is zijn voornamelijk stukken met oude ruïnes.
De bebouwing van de Akropolis is wel indrukwekkend. Knap wat onze voorouders presteerden.
De straatjes in de stad zijn zeer slecht onderhouden en de stoepen zijn meestal smal en niet rollatorproef. De tegels zijn ook nogeens vaak glad.
Er zijn hier veel stalletjes en winkeltjes. Heel veel met sieraden en keramiek. Opvallend is dat er weinig prijskaartjes te zien zijn. Dat geeft mij geen fijn gevoel.
Vanavond uit eten geweest. Hier veel restaurantjes met vegetarische gerechten. Dit is een fijne ervaring ten opzichte van Nieuw-Zeeland, USA, Spanje, Italië en Frankrijk. Hier is keuze genoeg om uit eten te gaan. Ook de ervaring met de Griekse rode wijn is goed.
Traveler
Mooi plaatje uit de oudheid👌
PetraZo oud zijn wij nog 😉