• Busreis Delphi

March 14, 2025 in Greece ⋅ ☁️ 17 °C

Vandaag met de bus naar Delphi. Een reis van ongeveer 185 km. enkele reis. Een mooie kans om de omgeving te zien.
    Griekenland heeft rond de 11 miljoen inwoners en ongeveer eenderde woont in Athene. Het duurde een uur om de stad uit te komen. Een mooie kans om de stad te zien. De gids wees ons op mooie gebouwen maar ook op de vervallen gebouwen. Veel bewoners hebben geen geld om hun huis op te knappen. Dan maar afwachten tot het onbewoonbaar wordt.

Buiten de stad kwamen we in een gebied met bedrijven en wat woeste rond. Dichterbij Delphi wat groener en meer landbouwkundig gebruik. Veel olijfbomen.
    We rijden via Arachova een bekend skigebied in Griekenland waar nu geen sneeuw meer te zien is. Alle struiken staan al in bloei. De lente is hier al begonnen.

Delphi speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie. De oude gebouwen zijn jammer genoeg verwoest door oorlogen en aardbevingen. Wat nog rest zijn de ruïnes. De gids heeft ons uitgebreid vertelt over de mythes. Weer indrukwekkend om te zien wat onze voorouders hadden gecreëerd.