FindPenguins
    • Pomoc/Obsługa
    • Śledź nas
  • Zapisz się
  • Danyell Onbehauen-FriggeDenemarken 2023Podróżnik
    • Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
    • Dzielić
    • Dzień 7
    • wtorek, 19 września 2023 10:35
    • 🌬 15 °C
    • Wysokość: 42 m
    • DaniaRoskilde Cathedral55°38’33” N  12°4’47” E
    De kathedraal gezien naar het altaar.
    Schitterend altaar!De sarcofaag van Margrete IDe deur van de koning.De kansel.Vanaf de galerij gezien.De Arc van Absalon.Het orgel, ook vanaf de galerij gezien.De Koninklijke loge.Sarcofaag van Christian V.De kapel van Christian IV.Detail van de deur in de kapel.Christian IV himself.Het plafond van St. Brigitta's Kapel.Frederik en Louise, zelfs in de dood niet gescheiden.Christian III in de Kapel van de 3 Wijzen.En daarnaast, haast identiek Frederik II.Op de sarcofaag van Frederik V.Zomaar een mooi ornament.En één van de vele grafstenen in de vloer.Tot slot gewoon even zitten en naar de orgelmuziek luisteren.

Roskilde, Kathedraal

19 września 2023, Dania ⋅ 🌬 15 °C

Nou, de boekjes hebben geen woord teveel gezegd, wat een schitterende kathedraal is dat zeg! De ene prachtige kapel na de andere, overal mooie ornamenten, pompeuze sarcofagen, maar ook modernere en overal prachtige plafonds. Als kers op de taart werd er na een tijdje ook nog op het orgel gespeeld.

Ik heb zoveel foto's gemaakt dat ik alleen van dit bezoek al een album zou kunnen maken, maar ik heb het toch bij 20 stuks kunnen houden, het maximum voor bij een footprint. Plus een klein filmpje van de orgelmuziek.

En zoals ik gisteren al opmerkte, heel veel Christiannen hier in de Koninklijke gelederen maar ook heel veel Frederiken!
    Czytaj więcej

Zobacz tłumaczenie

Ik vond het zoooo knap hoe die sarcofagen versierd waren met marmer, hoe dat uitgewerkt was!!!! [Wilma]

20.09.2023OdpowiedzTłumaczyć
    0 lajki