• Kasteel Tuurelbaach

April 27, 2024 in Luxembourg ⋅ ☁️ 12 °C

Het eerste kasteel reed ik pardoes voorbij. Ik zag ook in de verste verte geen kasteel, alleen een hobbelig zandpaadje. Iets verderop even op Google Maps gekeken en ja, het moest toch bij dat zandpaadje zijn! Dus omgekeerd en terug gereden, Kiaatje geparkeerd en aan de wandel volgens de paadjes in Google Maps.

Nou, geen wonder dat ik geen kasteel had gezien! Tuurelbaach is gebouwd door één man die een droom had: zijn eigen kasteel bouwen. Het is dus een heel ander soort kasteel dan ik verwachtte. Voor het kasteel ligt een grote vijver, die heeft die man ook zelf uitgegraven, en de stenen langs de oevers heeft hij uit een steengroeve verderop gehaald. Hij heeft er 40 jaar over gedaan. Ze willen er nu een toeristische trekpleister van gaan maken en hebben daarvoor alvast zijn beeltenis uit een boomstam gehakt. Dit alles wordt me enthousiast verteld door een voorbijganger. Het geheel doet me sterk denken aan het kerkje van Harkema!

Ik wandel een rondje om de vijver en verdien daar en passant de Kings Day badge mee 😁