Voorbereidingen

Zoals altijd de dag van tevoren druk bezig met lijstjes afvinken, spullen klaarleggen en koffer inpakken. Timmie voelt de bui alweer hangen. Gelukkig komt Sabine weer op hem en het huis passen!
Ontbijt bij Buttervliet

Vertrokken met een lekker zonnetje. Bij Buttervliet even gestopt voor koffie met een croissantje (en een lekker koekie 😋)
Bij de grens met België

Het gaat nog steeds vlot, inmiddels bij de grens met België.
Brussel

Krimmenikkie, stuurt TomTom me dwars door Brussel! Eindeloze rode golf, en ik moest al zo nodig plassen...... 😱
Even de benen strekken

Weer op de snelweg, even Kiaatje uit voor een toiletstop en een bakkie koffie. En even de benen strekken! 🚶♀️
Onderweg naar de volgende grens

Na de koffie (waar het trouwens regende) ging het verder, een heel stuk over de N4, een prachtige weg, niet al te druk dus ik kon lekker opschieten. Vlak voor de grens negeerde ik Klein Duimpje enもっと詳しく
Grens Luxemburg

YESSSSS!!! Daantje bij de grens! 🥳
Uitkijkpunt Rundschelt 1

Vlakbij mijn hotel had ik een kort wandelingetje gevonden naar een mooi uitzichtpunt. Er was nog tijd genoeg en ik besloot om maar even van het lekkere weer te gaan genieten. Zoals beloofd in deもっと詳しく
Uitkijkpunt Rundschelt 2

Na het eerste uitkijkpunt wandel ik verder naar een tweede punt, waar je ook een schitterend uitzicht hebt. Hiervandaan zou je nog naar een bunker kunnen lopen, maar dat was een brekebenenpad heelもっと詳しく
Aux Tanneries de Wiltz

Ik had even moeite om het hotel te vinden, er stond een paaltje (letterlijk) in de weg, maar uiteindelijk ben ik er natuurlijk toch gekomen. Leuk hotel, niet al te ver van het centrum van Wiltz en ikもっと詳しく
Ontbijt

Vergeten foto's te maken van het ontbijt! Gelukkig heb ik nog 3 ontbijtjes te gaan, dus die foto's komen wel goed. Wel een foto gemaakt van het mooie restaurant en van vier leuke suikerzakjes die ikもっと詳しく
Start Kastelenroute

Vandaag staat de Kastelenroute op de planning, die heb ik gevonden in een online reisgids van Luxemburg. Net als verleden jaar in Denemarken heb ik Klein Duimpje ingesteld op "vermijd snelwegen" omもっと詳しく
Kasteel Tuurelbaach

Het eerste kasteel reed ik pardoes voorbij. Ik zag ook in de verste verte geen kasteel, alleen een hobbelig zandpaadje. Iets verderop even op Google Maps gekeken en ja, het moest toch bij datもっと詳しく
Useldange Burcht

En weer een heel leuk ritje naar kasteel nummer 2: Burcht Useldange. Dit keer hoef ik niet te zoeken, dit is een "echt" kasteel en het torent overal bovenuit. Wel even de kunst om de parkeerplaats teもっと詳しく
Ruïne Pettingen

Ook het volgende kasteel is niet meer intact, het is de Ruïne van Pettingen. Midden in het dorp en ik kan vlak voor de ingang parkeren. Ook wel eens lekker 😉 Ik dwaal hier weer heerlijk rond, maarもっと詳しく
Kerkje Pettingen

Ook hier staat naast de ruïne een kerkje, en deze blijkt open te zijn. Dus even een kijkje binnen genomen en even over het kleine kerkhofje gewandeld. Allemaal erg mooi zo in het zonnetje!
Aan deもっと詳しく
Chateau Ansembourg

Het 4e en laatste kasteel op mijn lijstje is Grand Chateau d' Ansembourg en dat is inderdaad een joekel van een kasteel. Leuk dat je gewoon door het hek naar binnen mag rijden en daar mag parkeren.もっと詳しく
In de Rosarie

Het kasteel mocht je niet in, maar ik heb heerlijk rondgekuierd in de rosarie. Wat een prachtige tuin en wat een heerlijk weer! 😍
Drielandenpunt B L D

Nederland heeft natuurlijk het bekende Drielandenpunt in Vaals, maar Luxemburg heeft maar liefst drie drielandenpunten! Ik wil ze eigenlijk alledrie bezoeken en na mijn ritje langs de kastelen had ikもっと詳しく
Aan de Luxemburgse kant

De Luxemburgse steen.
Aan de Duitse kant

En dan over de brug naar de Duitse steen.
En JAAAAAAA, het is gelukt, alle drie de footprints hebben het juiste vlaggetje!
Ontbijt op zondag

Heerlijk geslapen, alleen 1 keer wakker geworden met vreselijke kramp in allebei mijn kuiten. Niet zo gek na die inspannende dag van gisteren. Rond kwart over 8 ga ik lekker ontbijten, met uiteraardもっと詳しく
Parc Luxembourg

Na het ontbijt vertrek ik met stralend mooi weer richting Luxemburg-Stad. Helaas blijft het niet zo mooi, na een zonnige rit (wederom via vermijd snelwegen) arriveer ik onder een dreigend wolkendek inもっと詳しく
Place d'Armes

Vanaf de Rue Philippe II wandel ik via wat winkelstraten naar de Place d'Armes, door de Luxemburgers de salon van de stad genoemd, vanwege de vele terrassen. Daar is het nu veel te vroeg en te koudもっと詳しく
Cathedrale Notre-Dame-de-Luxembourg

Ik ga de kathedraal binnen en moet even lachen om het verschil in deurknoppen, het koper van de meest gebruikte knop glimt je tegemoet terwijl de andere deurknop dof is. De kathedraal is prachtig,もっと詳しく
Veel plezier 😊👋 [EH]
旅行者Dank je! 😀