• Castelo de Vide

October 13, 2024 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C

Gearriveerd in Castelo de Vide ben ik eerst in gaan checken in mijn hotel. Daar heb ik weer een heel leuke kamer met meubilair met mooie schilderingen. En weer een balkon en een ligbad. Ik vroeg aan de receptionist of ik met de auto maar het Castelo kon, maar hij raadde aan om te gaan lopen. Het was niet zover en met de auto zou ik weer in heel erg smalle straatjes terechtkomen. Nou, die had ik inderdaad genoeg gehad vandaag!

Dus ik aan de wandel, gewapend met een plu, die lang genoeg is om ook als steun te kunnen dienen. En wat ben ik blij dat ik ben gaan lopen! De straatjes zijn hier zo allemachtig steil en smal dat ik bewondering heb voor de mensen die hier wonen. Want ze komen overal met de auto, tot op de meest bizarre plekjes! En in dit plaatsje vind ik het nu eindelijk wèl mooi, schilderachtig en goed onderhouden. Ik ben door de Joodse wijk gelopen, langs de synagoge en langs de kasteeltoren de middeleeuwse straatjes in. Man, man, man, wat was dat genieten! Heel bijzondere plekjes gezien, soms moest ik er wel wat spannende trapjes voor nemen, dus ik was blij met de plu!

Ik vond een prachtig schommelbankje en heb daar even van de heerlijke avond zitten genieten, want de zon was al naar de horizon aan het zakken. Nu weer terug in het hotel, straks nog even lekker badderen en ik zal vast weer lekker slapen vannacht!