Voorbereidingen

Alle lijstjes zijn weer afgevinkt. Trees is vanmorgen geweest en heeft het hele huis weer spic en span geboend, zodat Sabine in een lekker schoon huis komt. Kiaatje is ook gewassen, volgetankt enMeer informatie
Vertrek

Ik krijg altijd pas echt een vakantiegevoel als de wekker in het holst van de nacht afgaat en ik voor dag en dauw op pad ga! Zo ook dit keer, ik wilde om 22.00 uur naar bed, dat is uiteindelijk 23.00Meer informatie
Onderweg in België

De reis door Nederland loopt gesmeerd, het is nog heerlijk rustig op de weg en al snel bereik ik de Belgische grens. Dan Antwerpen voorbij, daar is het behoorlijk wat drukker. Maar dat had ikMeer informatie
Onderweg in Frankrijk

Ik had in Frankrijk twee spannende dingen ingecalculeerd, maar wat ik niet voorzien had was een enorme file bij Lille! Dat viel even tegen........ 😱
Het eerste spannende wat wel ingecalculeerd wasMeer informatie
First Inn Hotel, Blois

De hotels op de heen- en terugweg naar Portugal horen niet bij de reis, die heb ik zelf uitgezocht. Daarvoor ben ik op een heel handige site terechtgekomen: tussenstop.com. Je geeft je vertrekpunt inMeer informatie
Verder door Frankrijk

Ik heb als een blok geslapen vannacht en ook de Garmin app was tevreden met de 8,5 uur slaap die ik heb gehad! Na nog eventjes snoozen ben ik rond kwart voor 7 afgedaald voor het ontbijt. LekkerMeer informatie
Rondom de Frans-Spaanse grens

Vlak na de lunch, waar ik nog in de stromende regen heb zitten wachten tot ik de auto uit kon, brak de lucht helemaal open en werd het schitterend weer. Ik zag ook de temperatuur omhoog vliegen, vanMeer informatie
Hotel Arriola Txiki, Itziar

Mijn hotel zit niet zover van de grens en vlak voor ik de weg af moest pakten donkere wolken zich weer samen. Beschenen door de zon zag dat er best mooi uit! En heb ik gisteren geen foto kunnen makenMeer informatie
Vertrek vanuit Itziar

Kijk, als je gaat vliegen dan gaat het sneller, en oké, je had die plensbuien van gisteren niet gehad. Maar o o o wat zou ik een hoop leuks gemist hebben als ik was gaan vliegen.......
Maar laat ikMeer informatie
Dwars door de binnenlanden van Spanje

Ik ben verliefd geworden op de binnenlanden van Spanje! Wat een schitterende route heb ik vandaag gereden. Ik ken bosjes mensen die er niks aan zouden vinden, zo'n eind rijden, maar ik vond hetMeer informatie
Hotel Quinta de Santo Antonio

En ja, dan ben ik in Portugal! 🇵🇹 Het eerste reisdoel is bereikt! Morgen reis ik nog een stuk verder naar het zuiden om daar aan mijn rondreis te beginnen. Misschien was het handiger geweest omMeer informatie
Koffie met wat lekkers

Toen ik gisteravond naar bed wilde gaan kwam ik erachter dat er op het bed alleen twee lakens lagen, zonder dekbed erin. Brrrr, daar vond ik het eigenlijk te koud voor. Gelukkig lag er in een kast eenMeer informatie
Lagoa Apartment hotel

Zo langzamerhand naderde ik de Algarve, het werd wat drukker op de weg en er verschenen heel grote reclameborden in het landschap. Verschrikkelijk, deed me een beetje aan Polen denken, daar had je datMeer informatie
Koffie in Entradas

Heerlijk en lang geslapen, maar helaas weer wakker geworden met getik van de regen op de ruiten. Op mijn gemakje gaan ontbijten en gelukkig was het toen net droog geworden want ik moest via een gangMeer informatie
Beja, kasteel en stad

In Beja had ik een wat langere stop gepland, ik wilde hier namelijk een kasteel bekijken. Oorspronkelijk door koning D. Dinis in 1310 gebouwd bovenop een Romeins fort. En ik ben nou eenmaal dol opMeer informatie
In Evora

Ik slaap in Evora vannacht, maar in de stad is ook van alles te bekijken. Ik was vrij vroeg ter plekke en besloot om maar gelijk naar het centrum te rijden. Daar wilde ik naar de kathedraal en eenMeer informatie
Azajura en Evoramonte

Alweer zo lekker geslapen! Maar ja, ik had gisteren ook best veel inspannende dingen gedaan. Een blik naar buiten leerde dat het zwaarbewolkt maar wel droog was. Hup, naar het ontbijt dan maar, waarMeer informatie
Estremoz

De volgende stop heb ik gepland in Estremoz. Volgens de routes van het reisbureau bestaat die stad uit twee delen, de oude stad rondom het hooggelegen kasteel en beneden de moderne stad. Ik ga eerstMeer informatie
Google Maps wijst de weg

Ik had in Google Maps een leuk weggetje gevonden om te rijden en om de route ook zo te laten lopen had ik de plaatsjes waar ik dan langs zou komen aangeklikt als tussenstop. Ging perfect, Google MapsMeer informatie
Castelo de Vide

Gearriveerd in Castelo de Vide ben ik eerst in gaan checken in mijn hotel. Daar heb ik weer een heel leuke kamer met meubilair met mooie schilderingen. En weer een balkon en een ligbad. Ik vroeg aanMeer informatie
Highlights van puur natuur

Na een heerlijke nachtrust en een prima ontbijt (wordt eentonig hè 😂) ben ik weer op weg gegaan. Vandaag zouden er volgens de routebeschrijving niet zoveel highlights zijn, dus ik besloot weer omMeer informatie
Nisa en Covilha

Ik kwam na een spectaculaire afdaling vanaf een prachtige bergweg (waar ik moeilijk kon stoppen) in het plaatsje Nisa terecht. Daar zag ik een hele leuke fontein met een mooie kerk op de achtergrond.Meer informatie
Guarda

Na de lunch in Pereiro ben ik in één ruk doorgereden naar mijn overnachtingsplaats voor vandaag in Guarda. Het weer begon te veranderen en hoewel de weg nog net zo mooi was als vanmorgen was hetMeer informatie
Route door bergen en dorpjes

Vannacht heb ik niet zo heel goed geslapen, het was bloedheet in de kamer en de airco maakte heel veel herrie. Dus heb ik midden in de nacht de balkondeur wagenwijd opengezet, het dekbed uit de hoesMeer informatie
Viseu

Eerste stop van vandaag was gepland in Viseu. Ook best wel weer een grote stad, maar nu was ik er wat meer op voorbereid. Na wat rondrijden een parkeerplekje gevonden. Ik moest wel betalen, maar datMeer informatie