De weg naar Lamego is ook weer een mooie bergweg, maar lang niet zo mooi als gisteren. Ook al niet omdat het weer veel minder is, hoewel gelukkig wel droog. Of raak ik misschien gewoon verwend? 😉 Wel heb ik onderweg in een klein cafeetje koffie gedronken op een terras met prachtig uitzicht over de bergen. Met recht koffie met een view!
In Lamego stuurde GM me netjes naar de kathedraal die ik had ingegeven, maar gelukkig zag ik nog bijtijds dat hij me die verschrikkelijke straatjes in wilde sturen! Nou, dat vind ik al erg in een dorp, laat staan in een stad. Ik sloeg dus net op tijd een andere weg in, pardoes een parkeerplaats op. Ziezo, nu hoef ik die verschrikkelijke straatjes alleen maar te lopen! En ja, ook hier: straatjes, kathedraal, museum, kroeg en souvenirwinkel! Ik heb er een collage van gemaakt 😂
De kathedraal was in één woord schitterend, de mooiste die ik tot nu toe in Portugal heb gezien. Vooral het beschilderde gewelf was prachtig. Voor 3 euro had ik ook de toren nog mogen beklimmen, maar daar ben ik niet aan begonnen. De ommetjes in al die steile straatjes hier vind ik al inspannende genoeg. Een stukje verderop zag ik nog een prachtige kerk heel hoog boven de stad uittorenen. Daar kan je via trappen naartoe lopen. 800 treden heb ik me laten vertellen........ Heb ik een dag voor nodig 😅 dus ook dat liet ik aan me voorbij gaan. Terug op de parkeerplaats zag ik trouwens dat ik Kiaatje naast een Mariakapelletje had neergezet, die stond dus goed bewaard!Read more
Traveler
Niet slecht zo’n uitzicht. 👍
Traveler
Begin je het nu al saai te vinden? Nee toch? 😄
TravelerSaai niet, beetje voorspelbaar, dat wel! 😁
TravelerOp de foto’s is het al heel indrukwekkend, dus in het echt zal het inderdaad prachtig zijn.