• Onderweg naar Guimarães

16 oktober 2024, Portugal ⋅ ☁️ 15 °C

Vannacht heb ik weer een stuk beter geslapen, door schade en schande wijs geworden had ik gelijk al mijn balkondeur wagenwijd opengezet laten staan. Van het ontbijt werd ik goed wakker, want zelfs de "largo" koffie was even sterk als een espresso! Buiten zag het er bewolkt en somber uit, maar het was (nog) wel droog. Goed genoeg om weer door de bergen te rijden!

Dat begon met een onwijze klim Vila Real uit, niet normaal zeg, sommige stukjes moest ik Kiaatje echt terug in zijn 1 zetten! Maar eenmaal boven werd ik beloond met een prachtig uitkijkpunt waar ik natuurlijk even naartoe geklommen ben. Heel mooi dat daar de zon nog even tevoorschijn piepte!

Daarna volgde er een ruige bergweg, maar daar heb ik helaas niet zoveel van gezien want ik kwam in de mist terecht. Lastig rijden en ik was blij dat ik aan kon haken bij een paar andere auto's die gelukkig niet zo hard reden. In kolonne kwamen we allemaal veilig weer beneden en daar heb ik even koffie gedronken, ff bijkomen van die spannende rit.

Het bleef bergachtig en het bleef buiig, het was een mooie route. En al die regen leverde toch ook nog wat moois op, een fraaie regenboog. De pot met goud stond vandaag ergens in een Portugees dorpje!