• Hotel in Bom Jesus

16 de outubro de 2024, Portugal ⋅ ☁️ 14 °C

Op Google Maps had ik Citania Breiterios gevonden, een nederzetting uit het ijzeren tijdperk, die tot in de Romeinse tijd nog bewoond was. Het lag niet zover buiten de route dus ik besloot om het maar even mee te pikken. Helaas werd het weer steeds slechter en de weg ernaartoe was behoorlijk pittig zeg maar, de ene haarspeldbocht na de andere. Gelukkig was het niet erg druk op de weg en snelle jelles liet ik lekker voorbij gaan.

Gewapend met plu kocht ik een kaartje voor de nederzetting (2,50 voor 65+) en ging welgemoed op pad. Nou, dat viel heel erg tegen. Het begon te regenen en het pad over hele grote rotsen werd nog gevaarlijker dan het onder droge omstandigheden zou zijn. Ik bereikte het punt waar een paar gebouwen nagebouwd waren en heus, het zag er leuk uit, maar ik kon nergens een pad naar de uitgang vinden. Dus dat hele eind over die rotsblokken terug. Was niet zo erg geslaagd dus.

Daarna in één ruk naar het hotel gereden, ik was die regen ff helemaal zat. Hotel viel ook een beetje tegen, het minste tot nu toe en juist hier blijf ik 2 nachten. Er stond zelfs geen stoel in de kamer, maar op mijn vraag hebben ze er wel een geregeld. Geen balkon, geen bad en geen restaurant. Dineren kan ik een ander hotel, maar dat kon pas om 19.30. Daar had ik teveel honger voor en dus ben ik naar Braga gereden voor een Macje. Nu aan de koffie (zelf gezet, ben nog nooit zo blij geweest met mijn waterkokertje). Al met al een vrij slechte dag geweest.
    Leia mais