• In Porto, deel 2

18 Oktober 2024, Portugal ⋅ ☁️ 19 °C

De boottocht was erg leuk. Wel jammer dat het in het begin begon te regenen, daardoor werden ook alle stoeltjes drijfnat en hebben we het vervolg van de cruise staand afgelegd. Heel af en toe kwam zelfs het zonnetje tevoorschijn!

Weer terug op de wal ben ik gelijk naar de standplaats van de TukTuk van Felipe gelopen. Ik had hem al gesproken voor ik de boot op ging en hij was één van de weinigen met een 2persoons-tuktuk, zodat het ook voor 1 persoon betaalbaar was. Want ik had eerlijk gezegd geen zin om met anderen te proberen een TukTuk te delen. Ik heb genoten van het ritje, Felipe is een kundige kamikaze-piloot 😂 Bizar smalle en steile straatjes, overal stilstaan om van alles te vertellen, waar ik soms de helft niet van begreep en uiteindelijk op het hoogste punt bij een 16e eeuws kasteel hebben we foto's en selfies staan maken. Hij zette me (op mijn verzoek) af aan de andere kant van de rivier, zodat ik over de brug terug kon wandelen.

Maar eerst liep ik een heel stuk aan deze kant van het water, allemaal stalletjes met souvenirs en tekenaars, en soms stonden ze muziek te maken. Heel gezellig allemaal en in een zijstraatje heb ik een heerlijke koffie gedronken. Boven mijn hoofd zweefde de kabelbaan heen en weer. Zou ik...... ? Normaal moet ik niets van kabelbanen hebben, maar nu heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een retourticket gekocht. Daar gáááááán we dan! Best eng, maar ook hartstikke leuk!
    Baca lagi