• Cristal Park in Porto

19 Oktober 2024, Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

Jeetje, wat een hard bed was dat zeg! Volgens mij heb ik blauwe plekken op mijn heupen...... Ondanks dat toch lekker geslapen en uit mezelf rond 7 uur wakker. Klaar voor een nieuwe dag! Helaas, toen ik uit het raampje keek zag ik weer een loodgrijze hemel en regendruppels op de ramen. Het weer valt echt een beetje tegen, ik had van Portugal toch anders verwacht. Mijn beste investeringen tot nu toe zijn een fleecevest en een paraplu geweest. Het kostte me vanmorgen echt moeite om mezelf op te peppen om ondanks de regen toch wat te ondernemen. Maar ja, in je hotelkamer blijven zitten is ook niks.

Eerst maar ontbijten, ook hier was het aardig druk, maar er waren nog genoeg lege tafeltjes. Een heerlijk broodje met scrambled eggs en kaas gegeten, een croissantje met dik boter en een kokosyoghurtje. En natuurlijk 2 bakken koffie. Terug op de kamer even gekeken of ik een leuke rit door de Douro-vallei kon maken, maar daar moest ik best ver voor rijden en morgen heb ik ook weer een lange reisdag.

Dus heb ik toch weer voor de stad gekozen, maar niet voor het centrum. Ik ben een kijkje gaan nemen in het prachtige park Jardins do Palacio de Cristal. Kiaatje kon ik daar kwijt in een parkeergarage waar ik het heel geruststellend vond dat er naast een betaalautomaat ook een mogelijkheid was om bij een echt mens te betalen. Want die Portugese automaten zijn een vak apart hoor 😅 Het was zowaar droog geworden, dus ik heb een heerlijk rondje door het park gelopen. Echt leuk, ik ben nog een uitkijktorentje op geweest (een echte toren met kantelen en al) via een spannend trapje en heb lopen genieten van het uitzicht over de stad en de Douro. Het Palacio de Cristal is echter helemaal geen paleis, maar een soort evenementengebouw, niks te beleven toen ik er was.
    Baca selengkapnya