• Wandelen met dino's

20 oktober 2024, Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

Verder onderweg zou ik langs Fatima komen, een bekende bedevaartplaats, waar Maria zou zijn verschenen aan een paar kinderen. Volgens de beschrijving zou je daar een diep-religieuze ervaring opdoen. Nou, dat hoeft voor mij niet zo en ik was ook bang dat het weer een massaal gebeuren zou zijn, als het zo beroemd is. Terwijl ik de omgeving op Google Maps had bekeken was mijn oog gevallen op een vindplaats van pootafdrukken van dinosaurussen. Kijk, dat vind ik nou veel leuker en ik vermoedde dat het daar ook veel minder druk zou zijn.

En ik kreeg helemaal gelijk, om bij de dino's te komen moest ik door Fatima en ja hoor, gigantische overvolle parkeerplaatsen en overal grote bussen. Zelfs heel eventjes in de file gestaan, maar toen ik er voorbij was had ik de weg weer voor mezelf. De vindplaats van de pootafdrukken was snel gevonden, ik mocht voor 3 eurootjes naar binnen waar ik eerst een mooie film over de omgeving en uitleg over de sporen bekeek.

En toen op pad om de sporen te gaan bekijken. Het was een rondwandeling van ca. 2 km en wat heb ik daar weer waanzinnig van lopen genieten! Een schitterende omgeving, de zon begon steeds meer door te komen en allerlei interessante dingen te zien. De afdrukken zelf waren duidelijk te zien en ik vond het zo bijzonder om te bedenken dat hier miljoenen jaren geleden wezens rondliepen die een stempel op deze plek drukten waar nu een heel ander soort wezens naar staat te kijken! Geweldig!

Na afloop heb ik nog wat souvenirs gekocht en daarna heb ik de navigatie weer ingesteld op "vermijd snelwegen" om naar mijn volgende reisdoel te gaan: Nazaré.