• Stadswandeling Lissabon, deel 1

22 oktober 2024, Portugal ⋅ ☀️ 18 °C

Nou, ik had niet zoveel zin in Lissabon, maar ik heb me vandaag toch uitermate goed vermaakt! Ik vind Lissabon (zeker met het heerlijke weer van vandaag) een vrolijke en vriendelijke stad. Niet het verkeer, dat is een drama en ik heb Kiaatje dan ook een rustdag gegund. Na het ontbijt (wel weer een massaal gebeuren, maar daar is dit hotel goed op berekend) ben ik naar het metrostation gegaan en daar zonder problemen een dagkaart gekocht. Inchecken ging ook vlot en binnen een kwartier was ik op metrostation Rossio, midden in het centrum. Ideaal!

Ik had thuis een stadswandeling in Lissabon in mijn GPS gezet en (anders dan in Porto) zag ik het vandaag wel zitten om eens stevig op stap te gaan. Nou, dat is wel gelukt! Na afloop van mijn wandeling stond GPS op 10 km. Nou zitten er wel een paar rare uitschieters in, die moet ik thuis even corrigeren, maar ik denk dat er zeker 8 km onder mijn voetzolen doorgegaan zijn! Ik maak er vandaag geen heel lang verhaal van, de foto's moeten maar voor zich spreken. Met wat tekst erbij natuurlijk!
    Meer informatie