• Onderweg naar de Algarve

23.–26. okt. 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

Na mijn bezoek aan Cabo da Roca ben ik in het eerste het beste dorpje een bakkie koffie gaan doen met een pastel de nata erbij. Ik had trek gekregen na dat karige ontbijt! Toen over de snelweg terug naar Lissabon (de file was gelukkig opgelost) en daar over de prachtige brug over de Taag gereden. Ik heb één fotootje daarvan kunnen maken, het was veel te druk voor meer. Ook na Lissabon nog een stuk over de snelweg gereden en toen ik het stedelijke gebied uit was ben ik weer via kleinere wegen gaan rijden.

Ik had geen echte highlights vandaag, maar heb gewoon van het landschap, de leuke weggetjes en het heerlijke weer zitten genieten. Bij een brug met prachtig uitzicht naar zee ben ik even gestopt voor wat fotootjes vanaf de brug en hier en daar op een uitzichtpunt.

Toen kwam ik op een weg te rijden, evenwijdig aan de kust en op zoek naar koffie ben ik naar één van de dorpjes (Zambureira a Mar) aan zee gereden. Wow, wat een prachtig strand was daar! En ook lekker rustig, ik kon aan de boulevard parkeren en via een lange trap daalde ik af naar het strand. Sandalen uit en lekker met mijn blote voeten in zee gelopen. Pak me dan met de golven gespeeld, en verloren....... natte broek tot boven mijn knieën 🤭 Beetje jeugdsentiment, vroeger deden we dat om spijkerbroeken te bleken en dan lieten we ze aan onze kont drogen om ze goed strak te krijgen 😂😂😂 Enfin, deze broek was al bleek genoeg en strak hoeft niet meer! Na afloop heb ik mezelf op een lekker ijsje getrakteerd. Daar had ik meer trek in dan in koffie.