• Het Falkirk Wheel

30 Mei, Skotlandia ⋅ ⛅ 16 °C

Vanmorgen hebben we de Inn on Loch Lomond gedag gewuifd, maar niet nadat we wederom van een heerlijk ontbijt hebben zitten genieten. Ook even een babbeltje gemaakt met de vriendelijke eigenaar van het hotel die na het stellen van één vraag een ware spraakwaterval bleek te zijn 😂 Geweldig hotel was dit, het beste tot nu toe. Maar ja, het was dan ook een 4-sterren hotel!

Het weer was 's morgens bij het opstaan nog een beetje druilerig, maar het knapte al gauw op. Gelukkig maar, want vandaag stonden er weer twee mooie highlights op het programma. Als eerste gingen we op pad om het Falkirk Wheel te bekijken, een enorme draaibare constructie om een groot waterverval te kunnen overbruggen. We vonden een plekje op parkeerplaats nummer 3, stukje lopen dus. Gelukkig stonden er stoeltjes die voor mij gemaakt leken 🤣

We hadden mazzel, het wiel was in werking en gelijk toen we aankwamen begon het met een draai. Enthousiast gefilmd en foto's gemaakt dus. Het gaat wel tergend langzaam, maar het is fantastisch om te zien, dat grote rad met meerdere boten erin. Toen de draai compleet was zijn we boven gaan kijken om daar de kanaalboten erin te zien varen. En daarna weer naar beneden om ze er daar weer uit te zien komen. Helemaal geweldig! Daarna nog één draai van het wiel bekeken en toen wat souvenirtjes en een beker koffie gehaald. Prachtige ervaring, en gelukkig ook weer prima weer. We zijn er happy mee! 😊😊😊
    Baca selengkapnya