• Stadswandeling Gyor 3

16 września, Węgry ⋅ ☁️ 18 °C

Na die overheerlijke ijslunch was het inmiddels na tweeën geworden en dus ben ik teruggelopen naar de kathedraal. Wow, wat een pracht en praal daarbinnen! Donkere kleuren en heel veel goud, ik vond het erg mooi en bijzonder. Er hangen ook een paar bijzondere schilderijen zoals de Weeping Madonna.

Naast de kathedraal staat een hoge toren, die kan je beklimmen. Ik ben even binnen gaan vragen, maar dat bleken meer dan 200 treden te zijn. Dat ging hem niet worden vandaag, helaas pindakaas!

Maar gewoon lopen ging redelijk, dus ik besloot om ook nog even terug te gaan naar de synagoge. Want tijdens het lopen van het Westerborkpad was me opgevallen dat synagogen niet zo vaak te bezichtigen zijn, dus als deze nu open is, moet ik dat maar even benutten!

Nou, dat was inderdaad de moeite waard! Ik moest wel entree betalen, maar dat was (als senior) maar een paar euro. Mooi gebouw, waar ik toch de nodige trappen heb gelopen, maar gelukkig in een gewoon trappenhuis en geen wenteltrap. Ik vond het een bijzondere belevenis!

Tot slot heb ik nog in "het leukste koffiehuis van Gyor" van een heerlijke latte zitten genieten en toen ben ik teruggewandeld naar het hotel. Waar ik nu dus vanavond ff helemaal niks meer doe! GPS gaf bijna 12 km aan en eerlijk gezegd ben ik kapot! Ik heb gedouched, haartjes gewassen, broodjes gegeten en ik zit nu aan de koffie op mijn kamer. Morgen reis ik verder naar Eger!
    Czytaj więcej