• Stadswandeling Budapest 3

September 20 in Hungary ⋅ ☀️ 29 °C

Ik wandel de brug weer over richting Pest en flaneer daar een stukje langs de Donau waar ik een schilderend beeld tegenkom. Ze hebben echt leuke beelden hier! Ik ga wel vaak even zitten op een bankje in de schaduw, want de warmte wordt me af en toe echt ff teveel.

Na verloop van tijd ga ik weer richting de winkelstraten, daar is meer schaduw door de hoge gebouwen. Leuke souvenirwinkeltjes bekijken en natuurlijk ergens een ijsje scoren. Als laatste ga ik een kijkje nemen in de grote centrale markthal, net zoiets als in Rotterdam, maar dan heel anders! Dat vind ik echt leuk, het is minder warm dan ik verwachtte, maar wel heel erg druk. Ik doe zowel boven als beneden een rondje en koop een paar leuke dingen.

Dan wordt de warmte en de drukte me echt teveel en verlaat ik het centrum en wandel terug naar het hotel. Wat een zaligheid om in die koele kamer terug te zijn! Ik koel eventjes heerlijk af en ga dan nog een bakkie doen in de omgeving van het hotel en wat te eten kopen voor op de kamer. Want ergens gaan eten in mijn eentje, daar vind ik nog steeds geen bal aan!