FindPenguins
    • ☀️ 30 °C
    • 海抜: 95 m
    • ハンガリーSátorhely45°56’34” N  18°38’49” E
    Infobord bij de ingang.
    Door de poort naar binnen.Bijzonder hek.Wat een apart gebouw, in de vorm van een helm!De toegangspoort van boven gezien.Heel veel informatie maar bijna alles in het Hongaars.Een van de massagraven.Naar buiten voor het ringenmonumrnt.De buitenste ring.Door het luiden van de bel verdrijf je de pijn van de herinnering.Het kruis.Moeder weent om haar kind.Expositie in de kelder.Een film met aansprekende plaatjes.

De Slag bij Mohacs

9月21日, ハンガリー ⋅ ☀️ 30 °C

Eigenlijk had ik het plan om in Siklós nog een burcht te bezoeken, maar daar vond ik het veel te warm voor! En toen kwam ik heel toevallig langs een plek bij Mohacs waar in 1526 een historische veldslag in de Hongaarse geschiedenis heeft plaatsgevonden.

De Slag bij Mohacs is een veldslag die op 29 augustus 1526 werd uitgevochten tussen het koninkrijk Hongarije onder leiding van koning Lodewijk II van Hongarije en het Ottomaanse Rijk onder leiding van Süleyman I. De slag resulteerde in een Hongaarse nederlaag waarbij koning Lodewijk II om het leven kwam toen hij het slagveld probeerde te ontvluchten.

Er zijn op de plek van de slag enorme massagraven gevonden (er schijnen 20.000 soldaten gesneuveld te zijn) en er is een herdenkingsplaats in de vorm van een klein museum en een ringvormig terrein bij de massagraven.

Ik snap er jammer genoeg niet zoveel van, de meeste info is in het Hongaars, maar ik begrijp dat het voor Hongaren zo'n beetje heilige grond is. In het gebouw is het redelijk koel, maar buiten in de ringen is het vreselijk heet. Toch wandel ik even naar het kruis en bewonder twee houten palen met houtsnijwerk.
    もっと詳しく

翻訳をご覧ください