De Schwarzachklamm
May 25 in Germany ⋅ ☀️ 18 °C
Eén van de tips die Quanta voor deze omgeving gaf was het Ludwig-Donau-Main Kanaal, een oud kanaal, gegraven in de 19e eeuw. Toen ik het opzocht in GM viel mijn oog echter op een icoontje vlakbij dat kanaal de Schwarzachklamm! O, dat ik leuk, ik hou van klammen! Uit de reviews van de parkeerplaats bij de Klamm bleek dat het daar op mooie, vrije dagen heel erg druk is. En dus vatte ik het plan op om weer eens voor dag en dauw te vertrekken. Het was een half uurtje rijden, dus half 7 weg, kan ik om 7 uur gaan lopen. Ik sla het drukke ontbijt er graag voor over!
En zo reed ik vanmorgen heel vroeg in de koele ochtend naar Schwarzenbruck, waar de parkeerplaats nog uitgestorven was. Kiaatje strategisch neergezet, zodat ik makkelijk weg kon komen, ook als het heel erg druk wordt met auto's. En toen op pad, langs een restaurant, een speeltuintje en dan een lange trap af de Klamm in.
En man, man, man, wat heb ik daar een partij lopen genieten zeg! De temperatuur was nog heerlijk, er was geen sterveling te bekennen, het laagstaande zonnetje zorgde voor prachtig licht, er floten vogeltjes, er zwommen eendjes, er bloeiden bloempjes....... en ik liep er! 😍 Wonder boven wonder was het ook nog een nagenoeg vlak pad, wel af en toe wat hobbeltjes en boomwortels, maar het was prima te doen.
Je volgt alsmaar het water beneden, langs grote rotsformaties, grotten, af en toe zijn er plankieren en trappetjes gemaakt, en soms is het pad wat drassig en smal. Uiteindelijk gaan er weer trappen omhoog en daar heb ik op een bankje koffie zitten drinken. Een stukje verder gaat het weer naar beneden, en dat volg ik ook nog een stukje, want ik heb besloten om tot de 2e grot te lopen en dan terug te gaan.
Die 2e grot is hartstikke leuk, met een groot gat, lijkt de Kirkeporten bij de Noordkaap wel! Toevallig haalt iemand me daar in en zij maakte twee foto's van me in het gat, heel leuk geworden. Na ca. 3 km besluit ik terug te lopen, tenslotte wil ik ook nog even bij de sluizen in het kanaal gaan kijken, en 6 km is net mooi.Read more

TravelerWat zal ik zeggen…. WAUW!!!🤩 Prachtig en daarvoor moet je inderdaad vroeg opstaan, maar dat is voor jou geen probleem. 😉