• Via Glencoe naar Zweinstein

28 Ağustos, İskoçya ⋅ 🌧 17 °C

Na de thee vervolgen we onze weg door de vallei, die door gletsjers is uitgesleten. Eenmaal op de grote weg rijden we door een brede vallei en komen weer op de toeristentrail. Bij een uitzichtpunt is zelfs de politie aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Wij genieten van, mede door het weer geschapen, dramatische uitzichten over Loch Tulla. Hier is het droog, maar tegen de berghelling giet het van de regen.

Wat verderop heb je een grandioos uitzicht over Loch Ba en de brede hoogvlakte erachter. Daarna giet het van de regen, dus we slaan een mooie zijvallei over. Je ziet toch niets van de bergen 🤣. Op het Three Sisters Viewpoint bemachtigen we gelukkig een plekje en is het even droog. Het is net alsof je hier in Noorwegen bent, er zijn steile bergen overal om je heen.

Daarna rijden we door naar Glencoe, wat op een punt ligt waar twee Loch's bij elkaar komen. In Fort William doen we boodschappen, we willen wat eten in het cafetaria van de Morrisson's supermarkt, maar ze kunnen geen warm eten serveren. Dan maar naar het naastgelegen treinstation, maar daar wil het ook niet lukken. Wat verderop stoppen we bij een restaurant voor tourgroepen. Daar krijgen we een maaltijd geserveerd uit blijkt de gaarkeuken. Deze kan zo op nr 1 in de top 5 slechtste ooit, en we hebben geen idee waar we nr 2 op hebben 🤣.

Naar Glenfinnan is het een halfuur rijden. Hier ligt de beroemde brug waar de Harry Pottertrein dagelijks over rijdt. Wij zijn hier toevallig op het tijdstip dat de trein bijna komt. Het is zo populair dat het hele dorpje vol is geparkeerd met voertuigen. Stoppen op het uitzichtpunt over het Loch waar het dorpje aan ligt zit er niet in. Ook alle parkeergelegenheden tot op een kwartier rijden zijn vol.

We zetten de camper wat verderop aan de kant. Als we hier toch zijn maken we van de gelegenheid gebruik. En jawel na 5 minuten komt de trein met veel rook langsgereden langs de andere kant van een bergmeer.
    Okumaya devam et