• Itzik Parnafes
  • Orit Parnafes

Lost in translation

We had tickets with elal to Tokyo for March 2020. As the time got near, rumors about a mysterious illness spread. Covid-19.
Now, 3 1/2 years later, we finally made it.
  • Matkan aloitus
    14. syyskuuta 2023

Landed in Tokyo

14. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 28 °C

טוקיו הכתה בנו ביופי, בעוצמה, בזרות.
    יצאנו מהמלון להכיר את העיר. היינו רעבים מאוד ורז כיוונה אותנו למקום עם דירוג גבוה. שני שולחנות, בר קטן, ואנשים, כנראה משפחה אחת, שקיבלו אותנו בארוח היפה ביותר האפשרי.
    הזיזו עבורנו שני אנשי עסקים אל הבר, והגישו לנו סושי אדיר, סאקה נהדר, והכל תוך כדי קשקושים מקסימים באנגלית שבורה.
    כמובן שלא נתנו לנו לצאת לפני שהצטלמו איתנו.
    איזו פתיחה נהדרת לטיול.

ניסינו להזכר מתי היתה הפעם האחרונה שטיילנו בחול בהרכב מלא. זה כנראה היה לפני 10 שנים. הרגיש מוזר ונהדר בו זמנית לטייל עם שתי בנות שהן כבר נשים צעירות.

• ראש השנה בטוקיו

15. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 27 °C

חברנו למדריכה נחמדה, פטרישיה, שלקחה אותנו לסיבוב ברובע harajuku. היה נחמד לראות את הפארק של הקיסר ורחובות של קניות של צעירים. בףאבל ארכיטקטורה של חנויות מערביות היה קצת פחות הווייב.
    סושי מעולה שרז מצאה לנו, שנ”צ, ואחר כך ארוחה חגיגית במסעדה שהומלצה על יד ורד אושימה. היתה ארוחה ענקית ומאוד טעימה, ונזכרנו בשנה שעברה בארוחת ראש השנה ב Ålesund. הרגל מגניב, חגים בחול.

• שוק דגים השכם בבוקר

16. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 33 °C

חשבנו שהשכמנו קום. ב 6:30 כבר היינו על המונית לכיוון שוק טויוסו, שם יש בבוקר מכירה פומבית של דגי טונה ענקיים. ובכן, הפסדנו אתהמעירה שהסתיימה ב 6:30 אבל הצלחנו לראות את חלוקת השלל והעמסתו על רכבים. משם המשכנו לשוק הדגים - צוקיג’י. דוכנים עם סחורה לא תמיד מזוהה מהים ודוכני אוכל מרהיבים חלקם עם תורים מרשימים. בסוף נשברנו ועמדנו גם אנחנו באחד התורים הפופולריים לחביתת הבוקר - טמאגו. כיוון שראינו כי טוב דילגנו לתור של הסושי, ומיד הצטערנו שהזמנו כל כך מעט... מעולם לא חלמנו שסושי יכול להיות כל כך טוב...Lue lisää

• צ’יודה סיטי וחוויית טימלאב

16. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ⛅ 28 °C

חזרנו למלון אחרי השווקים, אספנו את גל ושירה (רז הלכה לטיול עם חברים) ונסענו לגנים שמקיפים את ארמון הקיסר. היה חם חם והדשא היה ירוק ירוק, ואחרי שחיפשנו טוב טוב מצאנו את יער הבמבוק ואת גינת הורדים. כיוון שנעשינו רעבים מצאנו מסעדה תאילנדית חמודה, והיה לנו העונג לחלוץ נעלים ולשבת על מזרנים סביב לשולחן. נהנינו לצפות באבא דומע מהמרק החריף שלו וחזרנו מהארוחה מרוצים ושבעים.
    אחר הצהרים נפגשנו עם רז בטימלאב, מוזיאון אומנות רב חושי שסיפק לנו חווייה בלתי נשכחת של צבעים, אורות, פרחים, מים, אל האינסוף...

• אחר הצהריים הסואן ביותר

17. syyskuuta 2023, Japani ⋅ 🌙 28 °C

אחר צהריים סואן מאד. מתחיל באקהבנה בחנויות תמוהות דל כמה קומות של אנימה - בובות, דיסקים, פוסטרים, אפילו מתחם למבוגרים בלבד שמציג פורנו של דמויות מצויירות. העם הזה מוזר, שמושא בהערצה שלו מנוגד ב 180 מעלות למראה הטבעי שלו...
    אחרי 2-3 חנויות כאלה, אבא סחב אותנו לחנות אלקטרוניקה ענקית ושם חגגנו על המצאות דיגיטליות אבל הזוכה העיקרית היתה כמובן שירה, שזכתה בזוג אוזניות בלו טוט.
    משם הלכנו לשיבויה קרוסרואד - מקום מדהים עם מליוני אנשים וכולם מציפים את הכביש בכל הכיוונים כשמגיע האור הירוק. מאוחר יותר הגענו שוב עם התפאורה הצבעונית של אורות הניאון בלילה.
    סיור האוכל שהדריך מאצ'צ' הפולני היה מעולה - מעניין ומלמד, וטעים חבלז. אכלנו עוף יאקיטורי, ואחר כך מסעדת דגים עם סאשימי ועוד פריטים מעניינים וטעימים.

• פארק סטודיו ג'יבלי

18. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ⛅ 29 °C

אז הסתבר שהפארק בכלל לא בטוקיו אלא שעתיים משם - לא רחוק מנאגויה. שינינו את כל התכנית, בזה אנחנו טובים, ונפרדנו מטוקיו יום קודם. איציק הצליח לעבור חלק דרך הבירוקרטיה היפנית של הרכבות והגענו בשלום לפארק הענק כעבור 3 שעות. איזה מזל ששלחנו מזוודות ונסענו קלים.
    בפנים, חגיגה גדולה, בעיקר למי שראה סרטים רבים של ג'יבלי. כלומר - שירה! המון דמויות, תפאורה, חדרים מרוהטים לפירטי פרטים.
    לא הבננו כל כך את פשר התורים לחדרים מסויימים. אז נעמדנו באחד מהם רק כדי לגלות שהאטרקציה היא סלפי עם אחת הדמויות. לא, הם לא היו ילדים. מבוגרים שעמדו בתור כדי להצטלם עם בובה...
    נו טוב, ביפן נהג כיפני. אז גם אנחנו הצטלמנו...
    לאחר כמה שעות בג’יבלי הלכנו לטיול בגן מקסים, עם אווירה יפנית אותנטית. שם כבר לא היו תורים אבל היה נפלא.
    משם עוד שעתיים ואנחנו בנארה... יום מעייף משהו...(אבל איך שמחנו כשגילינו שהמזוודות מחכות לנו במלון בנארה!)

• בוקר של גן חיות עם שירה - Ueno Zoo

19. syyskuuta 2023, Japani ⋅ 🌙 27 °C

שחררנו את המזוודות לשינוע לנארה, שלחנו את איציק לשופינג של סכיני שפים, רז וגל הלכו לשיטוט בעיר, ואני ושירה הלכנו לבלות בגן חיות!
    האמת שמהר מאד הבנו שהאטרקציה המרכזית היא דובי הפנדה. ואיך הבנו? לא קשה. על פי התור הארוך שהשתרך בשמש הקופחת.
    לא היה לנו קשה להחליט שהפעם לא נראה פנדה. אבל ראינו מיני זוחלים, ציפורים, קופים, פינגווינים, והכוכב הראשי היה דוב קוטב - ראו סרטון.
    בסוף בסוף שירה התעקשה לראות את הפנדה האדומה, החיה האהובה עליה. אכן ראיהו אותן, אדומות כתמיד, והן גם הובילו אותנו לכלוב של אחת הפנדות. אז ראינו פנדה למרות הכל, גם בלי תור!
    Lue lisää

• מה יש בנארה יותר - מקדשים או צבאים?

19. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ⛅ 26 °C

איזו עיר יפה!
    בבוקר יצאנו מהמלון ונתקלנו בצבי הראשון. כמה צילומים הוא קיבל!
    כמה דקות אחר כך, הבנו. העיר הזו מוצפת באלפי צבאים. כולם מתים להצטלם עם אנשים. ועוד יותר מתים שיאכילו אותם.
    ראינו אנשים שמשתחווים אליהם ואז מאכילים ומלטפים אותם.
    שירה לא השתחוותה, והם בכל זאת הסכימו לאכול ממנה... הם אפילו רדפו אחריה כמה פעמים. השיא היה כשאחד הצבאים חטף מאיציק את המפה והתחיל ללעוס אותה...
    אחר הצהריים טיילנו בעיר המקסימה וקינחנו את היום במסעדה קטנה שמתמחה בראמן. חוויה אמיתית.

• קויסאן: ללון במקדש

20. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 26 °C

סופסוף אחרי שבוע נתקלנו במכשול יפני שלא הצלחנו לחצות. עד כה התמודדנו עם קשיים בעזרת הרבה סבלנות, חיוך, גוגל טרנסלייט, וקצת כסף. היום, מול פקיד חברת השכרת רכב שהתעקש לראות רשיון נהיגה בינל בנייר - משהו שראינו בפעם האחרונה לפני 36 שנה - כל אלה לא עזרו.
    אלתור זריז שם אותנו על סדרת רכבות שבסוף הובילו אותנו אל היעד הנכסף: קויסאן. עיירה קסומה בהרים שאין בה הרבה מעבר למקדשים ולאכסניות עולי רגל, שם אנו מתאכסנים.
    חדר יפני ללא ריהוט. מקלחת+אמבטיה משותפת שבה ניתן לבחון לעומק את גופם של האורחים האחרים. טקסי מדיטציה בבוקר ובערב. ארוחות קבועות עם מרכיבים לא מזוהים. קסם של ממש.

• קויסאן: הרים ומקדשים

20. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 25 °C

לאחר שעה של צ'אנטינג במקדש וארוחת בוקר יפנית, החלטנו לעשות הליכת עולי רגל לאחד המקדשים. ההליכה היתה ברובה בתוך בית קברות עתיק מאד שנתן השראה לתמונות רבות. חלקן כאן.

• קיוטו

22. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 27 °C

עיר עתיקה מלאה במקדשים והגנים, וגם בכל מה שעיר גדולה מלאה בהם. לא ברור לנו למה כל כך הרבה אנשים ונשים בוחרים להתלבש בלבוש מסורתי ולצאת כך אל הרחוב. אבל ללא ספק, זה יפה.

• קיוטו - יום 2

23. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 26 °C

לפני שנסעה להירושימה עם חברים, רז סיפרה לנו על מקדש עם גנים מקסימים. כמובן שלא שה FOMO לא הניח לנו ועל הבוקר כבר יצאנו לדרך למקדש הנחשק. בדרך עברנו דרך שוק אמנים, נוסח נחלת בנימין, אבל יפני ושווה ביותר. שטפנו את העיניים והמשכנו אל המקדש. אכן גנים מקסימים!
    בצהרים נפרדנו מגל שחיכתה בקיוטו לרז - משם הן חוזרות הביתה.
    איציק, שירה ואני המשכנו ברכבת להירושימה, לא לפני שצילמנו כמה טיפוסים מצחיקים בתחנה.

• הירושימה: רובע Nagarekawa

23. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 22 °C

הירושימה היא לא רק פצצה גרעינית.
    רובע חיי הלילה שלה הוא הנחמד ביותר שראינו עד כה ביפן. כולו אותנטי, והוא מפוצץ בכל מה שגבר צריך: בתי קפה, מסעדות קטנות, בארים, חנויות אלכוהול, מועדוני חשפנות ומועדונים שבהן הבנות לא רק נחשפות.

את המועדונים לא בדקנו. אבל כל השאר היה מצויין ממש. כולל ארוחת Yakiniku שבה צלינו את הבשר על גריל שהוגש לשולחן. הבשר היפני הוא פשוט רמה אחרת מכן דבר אחר שהכרנו.

אחרי שירה הלכה לישון קינחנו בבאר משונה שהגיש בירה ומנות תאילנדיות ליפנים בלבד. גוגל טרנסלייט עשה עבודה טובה גם הפעם, ויצאנו משם אכולים שתויים ומרוצים.

• ביום של הפצצה

24. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☀️ 20 °C

הירושימה היום נראית עיר רגילה. שום דבר בה לא מרמז על מה שקרה כאן ב 6 באוגוסט, 1945 בשעה 8:15.
    האמת שהיא עיר נעימה במיוחד. לא רק חיי הלילה. גם במהלך היום נעים להתהלך בה.
    רק כשמגיעים לפארק השלום, לאנדרטות ולסימלי הזיכרון מתחילים להרגיש את הטראומה של העיר הזו. והמוזיאון ממחיש היטב וקשה מנשוא.
    כמה שניות...

כדי להשיב את נפשנו מעט, הלכנו לבקר בטירת הירושימה המרשימה.
    משם לאי מיוג'ימה, לקראת ערב יום כיפור.

• אי, שער זהב ויום כיפור

24. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☀️ 26 °C

הגענו למיוג'ימה כי רז המליצה וגם רצינו קצת לנוח, ולאןרית חשוב להיות במקום שקט ביום כיפור ולצום.
    האי התגלה כפנינה. שער הזהב (אדום חמרה) יפה כמו בתמונות, ופוטוגני להפליא. בבוקר הגענו לפסגת ההר לראות את הנוף והלכנו חזרה בטיול של שעתיים. היה נחמד ורגוע.
    הצום של אורית הלך פחות טוב. גם אם היה צום קל, הוא נגמר בהתייבשות ובהרגשה מאד רעה. ככה זה כשהולכים הרבה ומאבדים הרבה מלחים.
    אבל גם זה עבר...

למחרת, נפליג הלאה לאי שיקוקו, לעיר מאצויאמה.

• אופניים על גשר

27. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☀️ 28 °C

היפנים בנו סדרה של גשרים המחברים את שיקוקו להונשו. אלה גשרים מודרניים, ולכן הם השקיעו ובנות בהם את מסלול האופניים הכי טוב שראינו אי פעם. שכרנו אופניים בתחנה מלאה היפנים זקנים וחמודים שמטפלים באופניים וחוץ מזה מתים לצלם תיירים על רקע הגשר. הדרך הובילה למעלה, לגשר שמגמד את ה golden gate של סן פרנסיסקו, בנתיב ספירלי בשיפוע מתון. ברגע שעלינו לגשר, נתקלנו בחוויות רכיבה אולטימטיבית עם נוף מהמם ואנשים חייכנים.

זו סדרה של שישה גשרים לאורך שבעים קילומטר. אנחנו הגענו רק לאי השני, ושם הקפנו אותו בחיפוש אחר מסעדה שהוביל את אורית לפלוש לסלון של משפחה שלא חשדה בכלום. בסוף אכלנו סושי מהסופר. היה אחלה.

הדרך חזרה היתה קשה יותר: נלחמנו ברוח חזקה ואורית דפקה את הברך. אבל היה יום חוויתי וכיפי.

אחרי שעתיים ברכבת, צ'ק אין במלון, עשינו את הדבר היחיד המתבקש: הלכנו לאונסן הקרוב. שם ציפתה לנו חוויה מעניינת: קונים כרטיס כניסה בוונדינג משין. מקבלים קופסת קרטון קטנה. פתחנו אותה ושם להפתעתנו היתה חתיכת עץ. אותה מראים לשומר ונכנסים. מוזר מאוד.

באונסן עצמו היה חם מאוד, ואיציק פחד מאיש היאקוזה שהתקלח שם.

לכן לא היתה ברירה ואחרי האונסן היינו חייבים לשתות בירה באיזיקאיה הקרובה.

מחר: אי אומנות!

• אי האומנות - נאושימה

28. syyskuuta 2023, Japani ⋅ 🌬 29 °C

רק יפנים יכולים לקחת אי של דייגים שאוכלוסייתו מתדלדלת - כי מי רוצה להיות דייג - ולהפוך אותו לאטרקציה תיירותית ברמה עולמית.

אומנים הפכו מספר בתים נטושים בכפר על האי נאושימה למייצגים אומנותיים. הראשון שראינו הכיל שני חדרים מרוהטים בסגנון יפני - כלומר ריקים לחלוטין. באחד מהם היו מפוזרים על הרצפה פרחי מגנוליה. מסתבר שהאומן מפסל אותם מעץ (איך לא? עץ מגנוליה) וצובע, בצורה היפר ריאליסטית. כדי להשלים את הניגוד, נטוע בחצר, שמעוצבת כמו גן זן, שיח מגנוליה. כך ניתן להשוות את המקור לחיקוי.

החדר השני ריק, למעט מוט במבוק המסמל שאין כניסה, בדיוק כמו בחדר הראשון. רק שכאן, הבמבוק הוא חיקוי, ובחדר הראשון יש במבוק אמיתי.

הפוך על הפוך על הפוך, והכל באסטטיקה יפנית מושלמת.

וזה רק המיצג הראשון.

היו במשך היום עוד רבים, וגם שני מוזיאונים שהתחרו בלואיזיאנה הזכורה לטוב מקופנהגן. וביניהם מככבות הדלעות של קוסמה.

היה יום חוויתי מושלם.

• אי האמנות - חלק 2 גלריית סוגימוטו

28. syyskuuta 2023, Japani ⋅ 🌬 29 °C

הביקור במוזיאון צ'יצ'ו המהמם שעיצב האדריכל אנדו היה מרשים, אבל הצילום בו היה אסור. עיצוב מינימליסטי ומגלומני בעת ובעונה אחת. ניקיון ועוצמה שהותירו בנו רושם עז. אחריו ביקרנו בגלריה של האומן סוגימוטו. משחק מקסים בין פנים וחוץ ופסלים בעשב המתנופף ברוח אל מול אדוות הים.
    כמובן שלא פספסנו תמונות של הדלעת של האמנית קוסמה ואפילו עמדנו בתור לסלפי...

• טאקאמאטסו - שעות אחרונות באי שיקוקו

29. syysk.–2. lokak. 2023, Japani ⋅ ☀️ 27 °C

לאחר יום מלא באומנות וארכיטקטורה נהדרת באי נאושימה חזרנו שוב לטאקאמאטסו ובבוקר, לפני המסע להוקאיידו הספקנו לבקר בגן מעורר השראה שהעיר מתהדרת בו.
    עוד בבוקר, אורית הגיע אל הגן בריצה, וכשוחרת ריצה בגינות וגנים נכנסה אל הגן בסערה. השומר עצר אותה ובפנטומימה מתקדמת הסביר לה שבגן הזה לא רצים.
    אז הגענו שוב. הפעם הולכים.
    ואיזה גן זה...תמונה אחת שווה אלף מילים. לא כל שכן 10 תמונות...

• טסים לאי הוקאיידו

29. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☀️ 32 °C

לאחר שחזרנו מהביקור בגן היפהפה, החל המסע להוקאיידו - מסע שנמשך עד הערב של אותו יום. מונית, שתי רכבות היישר לאוסקה, רכבת לשדה התעופה, ומשם הופ על המטוס שהביא אותנו לאי הצפוני של יפן.
    יום רצוף בנסיעות, אבל למרבה הפלא לא קשה ולא מתיש. הגענו לסאפורו - עיר שוקקת חיים, חיי לילה סוערים והרבה אורות ניאון. באמת מפתיע.

• יערות ירוקים, אגמים כחולים - כמה קיטש

30. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 18 °C

על הבוקר התייצב רכב גדול, קופסתי ושחור - הרכב האהוב עלינו - טויוטה. אין כאלה בארץ לא קופסאות ולא שחורות ובטח לא עם נהג חמוד שקוראים לו נקזימה.
    נקזימה למד כמה מילים וביטויים באנגלית כדי להרשים אותנו, אבל מעבר לזה - נאדה.
    אבל גם הוא למד את התרגיל של גוגל טראנסלייט והצליח להעביר לנו מסרים מורכבים כמו: "אנחנו נוסעים עכשיו לאגם שוצוסו ושם תוכלו לטייל במשך שעתיים".
    וכך היה - אגם יפהפה, עם טיול חמוד, 2 עצים שמראים סימנים ראשונים של עמידה בשלכת, טיול צפרות נחמד, פטריות ושניים שעושים סאפ בנהר - הבחור נופל פעם אחר פעם אבל לא הצלחנו לתפוס את הרגע ...

• מוזיאון האיינו באופופוי

30. syyskuuta 2023, Japani ⋅ ☁️ 20 °C

לכל יבשת האינדיאנים שלה. לפני שהיפנים הגיעו להוקאיידו, גר כאן עם אחר - איינו. לאיינו מסורת עניפה, הם התמחו במלאות שונות ופיתחו תרבות משלהם.
    המוזיאון המרשים הזה שומר ומציג את מורשת האיינו.

• לגיהנום וחזרה

1. lokakuuta 2023, Japani ⋅ ⛅ 15 °C

אז איך נראה באמת הגיהנום?
    כנראה כמו העמק jigokudani.
    עננים של קיטור ושל מימן גופרי מרחפים מעל עמק זרוע בכתמים. צהוב של גופרית. אדום של תחמוצות ברזל. שחור של בזלת.
    מים רותחים בתוך חורים בקרקע. הירוק השולט נסוג מכל מקום שבו הוולקן נוגע.
    ובמורד העמק, לשם זורמים מי המעיינות החמים, הוקמו בתי מרחצאות. האחד בו גרנו הוא אחד המובחרים. אונסן בן שתי קומות. שבעה מעיינות שונים מובלים לבריכות. מרחצאות פנימיים וחיצוניים, ואשה אחת המגישה משקאות לגברים ערומים.

גיהנום? גן עדן!

• טיול געשי

1. lokakuuta 2023, Japani ⋅ ⛅ 15 °C

מעמק בגהינום -ג’יגוקודאני, עשינו טיול רגלי לאגם געשי ומבעבע ובדרך פתרנו חידות לרוב שפוזרו בדרך. בסיום המסלול התפנקנו באונסן לכפות הרגליים מנחל חם שזרם במסלול.
    ומשם ישר לגן העדן שבמלון - גן פרחים ומפלים יפהפה ואונסן שאותו אסור לצלם אבל כולל עשרות בריכות עם מינרלים וטמפרטורות שונות. סאונות מסוגים שונים כמו שאיציק אוהב. ואפילו בריכה קרה אחת כמו שאורית אוהבת.

• הרי געש ואגמים שגם הם הרי געש

1. lokakuuta 2023, Japani ⋅ ⛅ 20 °C

ביום השני, יצאנו מעמק הגהינום לנפלאות האי. עברנו בין עיירות כפריות מלאות בחנויות קטנות עם פירות נהדרים. אורית הצטלמה ליד עץ תפוחים לפני שנקטפו והגענו לחנות. קנינו צידה לדרך ונהנינו מאגסים, שזיפים וענבים לאורך הטיול כולו.
    באגם שגם הוא לוע של הר געש ובמרכזו אי שגם הוא נוצר מכמה הרי געש, עלינו על מעבורת וקפצנו לטיול קצר באי. גם נקזימה, הנהג, הצטרף אלינו הפעם והראה לנו את הדרך, שבסופה מחילות קטנות בהר שנושבת מהן רוח. ספוקי...
    לאחר הטיול והשיט הלכנו לנוח ולהתרשם ממחלבה ציורית שפונה להר געש יוטיי (לא נראה לי שאפשר למצוא כאן סתם הרים) - אכלנו שם גלידה באמת משובחת!
    משם הלכנו לראות הר געש מקרוב - הר אוסו - עלינו בהמון מדרגות ללוע הר הגעש וקצת התבאסנו שלא היתה לבה רק קצת עשן פה ושם. מילא...