Nick Winterswijk

Joined February 2016
 • Day12

  Sydney->Auckland

  March 6, 2016 in New Zealand ⋅ ⛅ 20 °C

  We waren gebleven bij Manley Beach.

  De surfwedstrijd van Manley Beach scheen slechts een oefendagje te zijn. Afgelopen weekend waren de échte finales voor mannen en vrouwen, deze hebben we dus mooi even gemist. Wat we wel meegepakt hebben is een heel gaaf concert op vrijdag, ook op het strand van Manley. Dit werd door MTV gehost en natuurlijk gegeven omdat de Australian open of surfing afgelopen week plaatsvond. De indie-band aan het begin was echt heel goed. Ben de naam wel even kwijt. Helaas.

  Maarten en ik wilden eigenlijk graag in een ander YHA hostel verblijven van donderdag tot zaterdagochtend (tot de vlucht naar NZ). Alles zat echter al vol vanwege het Mardigras festival. In de afgelopen week hebben we afscheid genomen van onze groepsreizigers en van onze "reisleiders". Erg jammer, want het was echt ontzettend gezellig. Mijn dagelijkse vocabulaire heb ik aardig uitgebreid hier: "de sfeer is goed" (kan je op elk random moment gebruiken), "we drinken eerst wel een biertje en daarna regelen we het wel" (om vervolgens helemaal niks meer te regelen) en "dat loopt wel los" (de instelling van de meeste mannelijke reisgenoten waarmee ik omging) zijn enkele voorbeelden. Dat laatste is echt extreem aan de orde hier. Maarten en ik boeken alles last minute en de dames die ook naar Nieuw-zeeland zijn gegaan, waren ons dus net steeds een dagje te slim af. Het nadeel is nu wel dat diezelfde dames ons verlaten hebben...

  Maarten en ik zitten tot maandagochtend in Auckland en pakken dan de Stray Bus richting Bay of Islands en Cape Renga, we zullen dus eerst naar het noorden van het North Island gaan. Daarna zo snel mogelijk naar Raglan (YES SURFEN!!!) en daarna als een gek naar een van de mooiste plekken op de aarde: South Island. Met de Stray-buspas, die we voor de helft van de prijs hebben aangeschaft, worden we rondgereden langs de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland door een buschauffeur die multifunctioneel is, want hij is ook gids.

  Auckland is een beetje pauper. We zijn vandaag (zondag) naar Devonport geweest, dit is wel een mooi schiereilandje vlakbij Auckland. Het eiland bestaat uit twee vulkanen. We kwamen hier pas achter toen Maarten net zijn reisgidsje opensloeg. Sharp as fuck!

  Het geld gaat er wel als een razende uit. Maar weet je: Dat loopt wel los. Of ik nog ga werken? Ik neem eerst wel een biertje en daarna denk ik daar wel over na. Anyway: De sfeer hier is in ieder geval goed en dat blijft hij ook. Groetjes!
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day6

  Sydney and around

  February 29, 2016 in Australia ⋅ 🌙 18 °C

  Wat een leven hier.

  Ik was niet van plan om zoveel te gaan schrijven. Mijn hoofd stroomt momenteel echter over van nieuwe mensen, nieuwe indrukken, nieuwe gebieden, nieuwe vrienden, nieuwe plannen en nieuwe omgevingen. De leuke dingen die je hier kunt doen zijn eindeloos en elke dag word je weer door iemand anders "gek" gemaakt (voor het geval ik nog niet gek was)..

  Zaterdag zijn we dus naar Blue Mountains geweest. Ik als natuurliefhebber vond dit natuurlijk geweldig. Het gebied is groter dan België en bestaat uit 10 (!) nationale parken. Het gebied heet Blue Mountains door de blauwe gloed die boven de bomen hangt (heeft te maken met de combinatie van zonneschijn en substantie van de bladeren). Erg indrukwekkend. Toch was dit nog niet helemaal compleet, aangezien we de Eastern Brown snake niet gezien hebben. Opzich ook wel fijn, want dit is de gevaarlijkste slang van Australië.

  Na Blue Mountains hebben we ook de "verplichte" kangaroo selfies gemaakt. De ene dag ligt de kangaroo op je bord en de volgende dag is het je beste maatje. In de avond zijn we wezen stappen. Dit was iets te gezellig. Ook heb ik (in iets beschonken toestand) gelijk tegen de barman gezegd dat ik zijn nieuwe collega ga worden. Hij zei "haal je RSA certificaat en kom terug als je klaar bent met Nieuw-Zeeland". Wordt vervolgd dus.

  Zondag hebben we een "Sydney-trip" gedaan. Sydney in een aantal begrippen omschreven:

  - Immens groot: 70 km bij 80 km groot.
  - Blauw en groen: Overal planten, bomen, parken en bovenal water.
  - Veilig en schoon: Zoals gezegd lijkt het op Stockholm.
  - Openheid en vibe van de mensen: Iedereen is chill en je hebt heel makkelijk een gesprek.

  Gisteren de hele dag gesurfd en les gehad met onze groep (de professionele foto's zullen nog volgen: Bewijs dat ik aardig op de plank wist te blijven staan). Na deze dag weet ik zeker dat ik een meerdaags surfkamp ga doen.

  Vandaag de eerste dag na het "groepsprogramma" en gelijk de hele dag op pad geweest. Begonnen met een stuk hardlopen in de ochtend, later de Bondi Beach to Coogee Beach walk gedaan. We hadden een beetje weinig zonnebrand mee en ik liep op slippers, maar we leven nog. Bondi is echt gaaf, strakblauw water en het Iceberg zwembad ligt pal aan zee. Ook nog een stuk of 10 gekke spinnen gezien. Net even eten gehaald in China Town en dit opgegeten in Hyde Park.

  Morgen is in Manly beach een van de grote surfwedstrijden van Australië, waar we zeker gaan kijken. Hier zullen ook vast een aantal van mijn (door mijzelf en al mijn vrienden geadoreerde) Australische (top)surfchicks zijn. Voor de geïnteresseerden: Ellie-Jean Coffey, Holly-Daze Coffey en Flick Palmateer zijn opzich wel ideale schoondochters.

  Saturday up to New Zealand!
  Read more

 • Day4

  Sydney OZ

  February 27, 2016 in Australia ⋅ ⛅ 26 °C

  Eindelijk in Sydney.

  Na weet ik veel hoeveel uren overstappen, niet slapen, vliegen en wachten zijn we dan eindelijk in Sydney aangekomen. De douane controle viel erg mee, die gekke hond ging niet zitten, dus ik heb hem een koekje kunnen geven.. Toen we aankwamen hebben we gelijk een foto gemaakt voor het Operahouse. Daarna naar het hostel gegaan om in de avond lekker te barbequen. Kangaroevlees is net biefstuk, maar dan wat taaier.

  We hebben tot nu toe nog weinig écht gave dingen kunnen doen. Vandaag allemaal administratieve rompslomp afgehandeld (Australische bankrekening, Zorgverzekering en Tax file aanvraag gedaan). Wel hebben we al geluncht in Hyde Park. Er hangt een super chille sfeer in en rondom Sydney. Het is net Stockholm qua netheid, schoonheid en voorzieningen, maar dan even 30 graden warmer. Toen we aankwamen was het zelfs 37 graden!

  De vette dingen komen nog. Morgen naar Blue Mountains Nationaal Park, zondag citytrip in Sydney en maandag de hele dag surfles op een toplocatie. Voor daarna ga ik morgen China Airlines bellen om mijn ticket naar Nieuw-Zeeland te verplaatsen, naar zo snel mogelijk. Mijn plannen zijn net zo veranderlijk als het weer in Nieuw-Zeeland (in juli en augustus regent het gemiddeld 15 dagen in de maand), dus vandaar eerst Nieuw-Zeeland.

  Heb ook nog slecht nieuws. Het bier is net zo duur als dat men zegt. Vanaf 25 euro voor een kratje bier en 6 flesjes Corona kosten 20 dollar (rond de 12 euro). Dan toch maar aan de Goon (zoete, goedkope rode wijn). Hoofdpijn.
  Read more

 • Day1

  Taipei, Taiwan

  February 24, 2016 in Taiwan ⋅ ⛅ 11 °C

  Op verzoek van velen: Ja ik ga af en toe een stukje op internet zetten.

  Momenteel lig ik op bed in mijn hotel in een voorstad van Taipei (zag ik net op Google maps). Alle tekens hier zijn Chinees, nou heb ik kleine oogjes (nu al helemaal), maar hier word zelfs ik niet wijs uit. Het grappige aan dit hotel is dat de rest van alles waar we langs reden één grote pauperzooi is, maar je raadt het al, behalve het hotel zelf. Dit lijkt net een Hilton hotel, al zou ik het nooit weten als dit zo is, omdat er alleen maar Chinese tekens op de voorgevel staan.

  De reis is tot op heden vrij vlekkeloos verlopen (al afkloppende). Wel waren ik en nog 3 groepsgenoten bijna te laat voor de eerste vlucht. We zaten nog ergens achter de Douane te chillen en dachten wel even op ons gemak naar onze gate te kunnen lopen, niet dus.. 3 minuten voor sluiting van de gate zaten we in het vliegtuig. Wel efficiënt gepland, want we konden zo doorlopen.

  We redden het tot nu toe best goed met de groep. Wel merk je dat je in Bangkok en Taipei echt in andere werelden bent aanbeland. De mensen spreken amper Engels, zelfs de stewardessen in het vliegtuig versta je bijna niet door hun accent.

  PS. Het vliegtuig voer is opzich best weg te kanen, als je je neus en je ogen dichthoudt, niet denkt aan hoeveel katten en honden ze hebben moeten ombrengen voor dat stukje "kip" en als je verder niks te eten hebt. Ook het wegspoelen met bier helpt wel aardig mee. Al met al is het eten dus een Chinees, culinair hoogstandje.
  Read more

Never miss updates of Nick Winterswijk with our app:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android