- Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
- Dzielić
- Dzień 22
- środa, 10 lipca 2024 23:36
- ☀️ 10 °C
- Wysokość: 15 m
NorwegiaSauestad69°39’50” N 19°1’30” E
Een goed land voor hangjongeren

Om 19.00 uur zaten wij al aan het gereserveerde tafeltje aan de hamburger met een biertje in Hjemmebanen. Al klaar voor de wedstrijd. De 3 verdiepingen liepen vol met Engels sprekende mensen. Dat verraadt hier doorgaans niet echt waar mensen vandaan komen, maar toen Xavi na 7 minuten scoorde, bleek toch wel dat wij ongeveer de enige Hollandsupporters waren. Jammer dat we verloren, moet er nog ff aan wennen, geloof ik.
Dan kom je na de wedstrijd buiten en dan is het nog geheel licht met een mooie door de midnight sun verlichte bergen. Blijft bijzonder. Vogels die rondvliegen en kwetteren, mensen die nog even een hardlooprondje doen en nooit en nergens zo'n grimmige avondsfeer als ik van alle andere landen ken.
Vandaag zijn we na het werk gaan wandelen midden op het eiland waar de stad op ligt. Eigenlijk niet echt een heel mooi stuk van het eiland, maar wel weer heel anders dan wat we tot nu toe gezien hadden. Beetje glooiend, bijna Hollands, maar de aanduidingen van langlaufloipes en sneeuwscooterpaden en altijd ergens wel weer enorm sportende mensen... dan weet je weer dat je in Noorwegen zit. Bleek de helft van het wandelpad ineens een frisbeeroute te zijn, waar jongeren serieus aan het frisbeeen zijn. Het meertje waar we langs liepen met moerasachtige vegetatie eromheen was een groot vogelbroedgebied. Druk rondvliegende of op 2 meter hoogte de wacht houdende mannetjesvogels en in het hoge gras allemaal broedende vrouwtjes orgels. En een gekrijs!
Midden in het bos bleek er ineens een heel groot en super luxe sport- en recreatiepark te zijn, waar jongeren ook echt aan het sporten zijn . In stilte natuurlijk, en uiterst gecentreerd, het blijven Noren. Boulderen, crossfietsen v,oetbal, fitness, beach volleybal, atletiekbaan, skaten... en natuurlijk voldoende picknickplekken met houtblokken en bbq rooster al klaar. Ongelooflijk wat een voorzieningen en hoe netjes. Een goed land voor hangjongeren.Niet vreemd dat je nergens geklooi ziet. Zo verbazen en bewonderen we ons zo'n beetje de dag door, erg leuk. We hebben uiteindelijk nog een flinke ronde gemaakt, want we kwamen helemaal aan het einde van het eiland uit. Bus terug en op naar het voetbal. Helaas. Czytaj więcej
Podróżnik
Grappig, al die vogel geluiden
Podróżnik
Lijkt me zo raar om mee te maken, heel je gevoel van tijd in de war
PodróżnikKlopt, wonderbaarlijk. Om 23 uur ben je nog niet moe, maar als je gaat liggen val je in slaap. Godzijdank is er in dit huis een totaal verduisterde slaapkamer