• De Pust sauna
    Laatste kopje koffie bij KaffebonnaGarnalen opmakenWat een knuffelkat is Snorrie gewordenLaatste Mack biertjes

Bye bye Tromso

12. august 2024, Norge ⋅ ☁️ 14 °C

De laatste dagen in Tromso waren raar: laatste kopje koffie in de stad, laatste keer met de bus, laatste keer eten op het balkon, laatste knuffel aan Snorrie de poes .die zo ontzettend knuffelig is geworden... vreemd. En dan werp je een blik op de kaart om de terugreis te plannen en dan zie je pas echt hoe ver het is. Geen fijne vibe, dus trakteerden we onszelf eindelijk op een saunabezoek in de stad. Sauna is onderdeel van de Noorse cultuur, ook op het platteland staat vaak een sauna naast het huis, vaak aan zee. Niet met hele wellness-achtige dus, maar gewoon een uurtje heet-koud.
    Vanaf mijn eerste dag in Tromso wees ik de saunacabines op de steiger aan als 'daar wil ik nog een keer in'. Dat deden we dus de laatste dag en het was heerlijk. De verkoelende plons in de zee, het uitkijken over de bergen vanuit de sauna, echt heerlijk.
    Toen was het tijd om te gaan. Dag Tromso, dag thuis in het Noorden, dag meeuwen, dag frisse zon, dag poes!