• Deň 8 - Posledné plážovanie

August 5 in Italy ⋅ 🌙 23 °C

Posledný celý deň sme vyrazili na pláž po raňajkách aj s celým cirkusom o niečo skôr, aby to posledné plážovanie bolo jak sa patrí.
    Počasie bez obláčika, more bez vĺn, plážujúcich turistov rovnako, takže všetko po starom, akurát teplota stúpala.
    Dokonca opäť priplávala aj Perla Nera, akurát Jacka Sparrowa nebolo nikde vidieť... Kúpanie na parádu a zaujímavé bolo, že plytčina siahala pomerne ďaleko od brehu, takže na svoje si tu prídu aj neplavci, skrátka super.
    Popri poslednom ničnerobení sme obligátne dali karty, knihu, ľahký obed a samozrejme kafíčko plus drinčík na rozlúčku. Moru sme zamávali a vychystali na riadnu večeru.
    Rozhodli sme sa, že pôjdeme do reštiky blízko Duomo di Santo Stefano Protomartire, kde sme už pri minulom pobyte boli a kde sme boli dosť spokojní. Po ceste šli ešte dievčence robiť fotečky a my s Mirkou sme na promenáde stihli dať Campari Spritz ako štartér.
    V reštike Belgau mali pre nás akurát k dispozícii stôl, takže čakanie v podstate ani nebolo a rýchlo sme mali vybrané.
    Cozze e vongole saltate bola prvá dobrota, čo sme si objednali a skvelé predjedlo sme si dali všetci. A potom na rozlúčku zase vyhrala pasta a opäť hrali prím Spaghetti Carbonara/Mirka, allo Scoglio in bianco/Emuš, ja all'Amatricana a Grétuš Tagliolini Scampi zucchine e Capesante. No a k všetkej tej dobrote sme si objednali Valdobbiadene DOCG Follalba Extra Dry od Francesco Follador. A pri tomto poslednom sme sa zhodli, že zo všetkých koštovaných v reštikách je toto na poslednom mieste. Napriek tomu to bola na záver bombová večera a užili sme si ju. A potom už len posledná večerná prechádzka mestečkom na ubytko.