• Jungle by night

7 Temmuz 2024, Kosta Rika ⋅ ☁️ 22 °C

Heyy,
    We begonnen onze dag met een tripje naar het lokale politiebureau om aangifte te doen voor de paspoort, maar toen we daar na een halfuur wandelen aankwamen bleek hij helaas dicht te zijn. Dit was wel een geluk bij een ongeluk want dit betekende dat we tijd hadden om iets leuks te gaan doen. Op de terugweg naar het hotel kwamen we een aardige kunstenaar tegen die ons al eerder had geholpen en hij maakte gratis een tekening van ons. Hierna vertrokken we snel naar het Monteverde Cloud Forest, een neveloerwoud. We wandelden een paar uur door het prachtige oerwoud waar we neusberen met babys, apen, een slang, een mooie grote vogel, grote duizendpoten en een eekhoorn spotte. Ook zagen we een waterval. Na de wandeling gingen we naar het kolibricafe wat naast het oerwoud zat, een cafe waar kolibris in alle kleuren van de regenboog rondvliegen. Op de terugweg in de shuttlebus ontmoetten we nog een gezellige Nederlands sprekende Zwitser. We aten even wat in het dorpje waar Simon zielsgelukkig was want er was mayo en toen was het alweer tijd voor het volgende jungle avontuur: een nachtwandeling. Het begon gelijk goed, de eerste luiaard van de reis is gespot. Verder zagen we de poten van twee turantulas, een bidsprinkhaan, een schorpioen, nog een luiaard en nog wat insecten. Door de regen zaten helaas veel dieren verstopt. Toen keerde we terug naar het hotel en was de dag alweer voorbij.
    Ciao!
    Okumaya devam et