• Day 5

Afgehandeld

July 9, 2024 in Costa Rica ⋅ ☁️ 28 °C

Ola supermercado, vandaag stonden we op in het oh zo mooie San José, of zoals de Costaricanen zeggen, San José. Op het dagprogramma stond de Nederlandse ambassade bezoeken. We gingen met de benentaxi richting de ambassade, onderweg moesten we ook nog ontbijten dus dat deden we dan maar met zoete koffie en chocolade milkshakes en de gebruikelijke rijst met bonen. Met gevulde buiken gingen we naar een fotograaf voor een pasfoto. Met bezweten rode kop en het haar van de luiaarden van de tour werden er foto's van Simon gemaakt. Ook gingen we heel veel formulieren uitprinten die de ambassade nodig had. Toen konden we door. Voordat we de ambassade binnen mochten was er een bewaker die alles heel serieus nam, paspoorten en afspraken werden dubbel gecontroleerd en oh wee als we zelf de deur openden. In de wachtruimte ging de bewaker ook kijken of we wel deden wat we moesten, namelijk wachten. De mevrouw van de ambassade was heel vriendelijk en het paspoort is met spoedprocedure aangevraagd. We namen een taxi terug en dronken nog even wat voordat we opzoek gingen naar een manier om naar Manuel Antonio te komen. Alle shuttle bussen en transfers zaten vol dus konden we alleen maar met het OV. Gelukkig hoeft Simon niet meer op z'n spullen te letten dus ging alles voorspoedig. Wel werden we een stadje voor Manuel Antonio eruit gezet. We namen een taxi naar het hotel en toen kon de vakantie echt beginnen. De stress van de afgelopen dagen is nu bijna verdwenen. We blijven hier wat langer dus het wordt volop relaxen. We dumpte onze spullen en gingen op zoek naar wat te eten. Bij een leuk restaurantje aten we rijst met zeevruchten, terwijl we uitkeken op een donkere zee met om de halve minuten felle bliksem. Toen we bij onze hotelkamer aankwamen zag Luna vanaf het balkon voor de deue opeens een luiaard in de elektriciteiskabels hangen en zijn we dus snel weer naar buiten gesprint. Morgen gelukkig weer Nederlands elftal kijken! Viva Hollandia!! Oja sorry voor de weinig foto's we waren drukRead more