• Balen om boottourq

13. juli 2024, Costa Rica ⋅ ☁️ 26 °C

Vandaag gingen we na het ontbijt richting een boottour. Het was best wel een stukje rijden dus namen we een hele dure taxi. Aangekomen op bestemming konden we direct de motorboot op. De tour zou 2 uur duren. We vertrokken richting een mangrove rivier. Onderweg zagen we wat leguanen en een helmbasilisk/jesus christ lizard die over het water rende. We stopte bij een boom zodat de tourgids aapjes kon voeren die dan op mensen klommen. Wij deden dit niet want waren het niet eens met het voeren van de apen. De apen zelf leken nogal gestresst en lieten steeds hun scherpe tanden zien. We bleven ongeveer een half uur stilstaan. We vertrokken weer en zagen een boa in een boom slapen. Er waren nog vleermuizen en een luiaard. We stopte toen bij een plek voor souvenirs en wat te drinken. We dachten dat het een korte toilet stop was maar het bleek een anderhalf lange pauze waarbij alle Costa ricanen alcohol naar binnen haalde en de tourgids rustig een jointje rookte en ook maar begon met drinken. De terugweg was dan ook een jolige Spaanse boel, de tourgids bleef steeds spaans praten en stopte niet meer om dieren te bekijken. We zagen alleen nog een schilpad. Nogal overprikkeld en balend kwamen we terug bij het begin. De taxi die ons bracht zou na 2 uur terugkomen om ons weer op te pikken, maar die moest anderhalf uur wachten op ons dus wilde meer geld. Boos, blut en warm gingen we naar Quepos om iets te drinken. We dronken onze tweede cocktail van de reis en gingen terug naar het hotel. Het avondeten stond in het teken van besparen, gelukkig was het eten niet alleen goedkoper dan de rest maar ook nog eens heel lekker. We namen de bus weer terug naar het hotel en plofte neer. Alsnog balen van de tour want die was niet goedkoop. Wel een leuk restaurantje gevonden jippie.Læs mere