- Показать поездку
- Добавить в корзинуУдалить из корзины
- Поделиться
- День 28
- четверг, 1 августа 2024 г.
- ☀️ 23 °C
- Высота: 2 348 м
ПеруPlaza de Armas Arequipa16°23’56” S 71°32’13” W
Terug naar arequipa

We werden vroeg wakker in ons hutje in het dal. We stonden op om te gaan ontbijten. Toen we aan tafel zaten kwam onze taxi chauffeur van vandaag, Robert, naar ons toe om ons mee naar buiten te nemen. Het was vandaag 1 augustus, de dag van de bergen. En in de Andes worden de bergen bedankt met wijn en bier. We moesten om de beurt de bergen bedanken voor alles wat we maar konden bedenken, dan een slok wijn nemen en de rest van het glas in de bergen gooien. En dit dan ook weer met het bier. Na dit konden we pas ontbijten. We wilde na het ontbijt het liefst nog in de hotspring alleen hadden we met Robert afgesproken om half 10 te vertrekken naar Cabanaconde. Om half 10 stonden we dan netjes klaar, nog 10 minuten zei hij. We gingen even poolen terwijl we wachtte. Om kwart over 10 konden we pas weg, wat zou betekenen dat we de bus naar Arequipa vanuit Cabanaconde zouden missen. De taxirit was heel erg kronkelig en het hielp niet mee dat Robert heel zijn familie ook mee had. Met z'n 8en in de auto, 4 voor 4 achter, reden we door de bergen op wegen die je hart liet omdraaien. In Cabanaconde haalde we snel onze spullen op uit het hotel en gingen we naar het plein. Gelukkig hadden we niet de juiste tijd in ons hoofd dus de bus stond er nog een ruime tijd. De bus was kleiner dan andere busjes maar de lokale bevolking zag dat anders, we moesten bijna mensen op schoot nemen zo vol was het. Na een hele lange busrit kwamen we weer aan in Arequipa, waar we een taxi namen naar het hotel. Met nog een beetje klungelen met de taxi voor een atm kwamen we dan aan bij het hotel. Het was de eerste warme douche in lange tijd. We gingen nog snel op zoek naar eten, dat we bij een Thais restaurant vonden en gingen tukken. Morgen nemen we het vliegtuig naar Cusco omdat de bus naar Cusco vol zat.Читать далее
ПутешественникIk vind stoer allemaal maar ben blij dat ik in het veilige en makkelijke Nederland ben 😅