• Bali dag 4

September 12, 2022 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C

Weer en Jetlag nacht ✈😴↔😳 net als gisteren. 8 uur bij de Water Gardens dus niet gehaald. 10:30 wel 😁. Eerst een mooie wandeling door de rijstvelden gemaakt.
    Als je door de Water Gardens loopt snap je waarom ze zijn aangelegd, het is er namelijk een paar graden koeler. De Water Gardens zijn in 1947 aangelegd en in 1963 gedeeltelijk verwoest door een vulkaanuitbarsting en daarna weer hersteld.
    's Middags naar Tenganan Pegeringsingan, een traditioneel Balinees dorp. Bij de toegang wordt geen toegang geheven maar om een donatie gevraagd om het dorp in de oorspronkelijke staat te bewaren. Onze gids vertelt op een prettige wijze de over de geschiedenis en de tradities vsn het dorp. Zo ligt het tussen twee bergen beschut tegen de lava stromen. Er wordt voornamelijk katoen verbouwd en verwerkt waar prachtige doeken van worden geweven. Natuurlijk heb ik mij zo'n prachtige sarong aangeschaft.
    Het dorp is hindoeïstisch, een keer per jaar wordt er op de centrale plek in het dorp een koe geofferd. Dit is ook de plek waar de jongens en meisjes van het dorp elkaar het hof maken en voor de mannen vanaf 12 jaar de rituele gevechten plaats vinden. Bij deze gevechten mogen ze elkaar alleen op de rug raken met een bosje stekelige agave bladeren en tot bloedens toe verwonden. Het bloed wordt vervolgens ritueel geofferd.