• Van Kaikohe naar Opua

December 13, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 17 °C

Zeven uur wakker, een gelukje. Allebei vergeten de wekker te zetten. Willen graag om kwart voor negen in Kaikohe zijn, bij de fietsverhuur. Dat lukt bijna. Rond half tien beginnen we aan ons deel van de Twin Coast Trail van Kaikohe naar Opua. Met wat fotomomenten fietsen we naar de Twin Trusses Bridge. Als we daar vertrekken, is het twaalf uur. Dat wordt flink doortrappen naar Kawakawa, want daar vertrekt om half één de trein naar Opua. Grrrrr. Net gemist. Wat nu. We zouden om half drie opgepikt worden in Opua. Contact opgenomen met verhuurbedrijf. Advies: Fiets naar Taumarere, het volgende treinstation en pak daar om vijf voor half vier de trein. Pick up in Opua om half vijf. Goed, dan hebben we nog wat tijd in Kawakawa. Koffie op het station, waar voor Rino het nodige te fotograferen was. Door naar het openbare toilet annex Galery ontworpen door Hundertwasser. Vervolgens op de fiets gestapt richting Taumarere, waar we prompt te vroeg waren. Het traject met de trein was erg mooi. Pick up en terug naar Kaikohe. Fietsen inleveren en op naar de camping. Veel gedronken sinds het inleveren van de fiets. Hadden te weinig water mee, dus nu dorst voor tien. Rino heeft weer heerlijk gekookt. Lekker douchen en dan plat.Read more