• Op naar Christchurch

7 Januari, New Zealand ⋅ ☁️ 11 °C

We zijn vroeg vanmorgen. Het is heerlijk weer. Het is kwart over negen en Rino heeft al koffie gehaald en de ontbijt schaaltjes afgewassen. Is nu met de 360 camera over de camping. Conclusie: inderdaad een echte familiecamping voor mensen met kinderen tot een jaar of tien.
    Camping geboekt in Picton.
    Al met al rijden we om kwart over tien de camping af.
    De weg van Geraldine naar Christchurch is niet baaie interessant. Wel heb je nog heel lang zicht op de besneeuwde toppen van de Southern Alpes. Kwart over twaalf in Christchurch. Gisteravond voor twee nachten een motel geboekt. Even een normaal bed. Goed voor heupen en rug. Southern Comfort Motel. Kunnen pas om twee uur inchecken. Rino steekt de tijd even in foto's en filmpjes overnemen. Ik ga eens kijken wat er ook alweer in Christchurch te doen is.
    Kunnen al eerder in de kamer. Ziet er goed uit en bed ligt lekker😁.
    Vanmiddag de stad ingelopen. Rino moest een nieuwe telefoon kaart en wilde kijken naar een afritsbroek. Je ziet overal muurschilderingen. Voor beiden geslaagd. Iets gedronken en gegeten bij OGB, Old Government Building. Tegenwoordig in gebruik als Heritage Hotel. In de stad zijn de gevolgen van de aardbevingen van 2010 en 2011 nog steeds zichtbaar. Terug naar het motel.
    Baca lagi