• Rino Voogd

Nieuw Zeeland 2024

Petualangan 46-sehari oleh Rino, Antje55 & Anja Baca selengkapnya
  • On the road again

17 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☀️ 15 °C

Was er bijtijds uit. Na het ontbijt vertrekken we vandaag uit Paihia richting Thames. Koffie gescoord in de buurt van Whangarei in vrolijke kerst bekers. Bij Uretiti Beach een strandstop gemaakt. Zoveel mooie plaatjes gezien onderweg, maar je kan niet overal stoppen. Na Waiwera aan de Hibiscus Coast Highway was er even een kans om wat foto's te maken. In Orewa bij de Mac een ijsje gegeten. Rino heeft bij de SuperCheap een telefoon houder gekocht voor op het dashboard. Al deze "uitstapjes" hadden tot gevolg dat we in Auckland in de spits terecht kwamen.😭 Daar weten ze ook wat file rijden is🙈. Twee uur voor we de stad door waren. De rest van de route was prachtig. Door een bos, dat haast sprookjesachtig aandeed, door wijds landschap met kuddes koeien en schapen en voor een groot deel langs de kust. Rond acht uur waren we op de camping. Ons uitzicht naar links, daar hebben we het niet over. Alleen maar campers en caravans. Tegenover ons staan een paar schattige cabins (kleine zomerhuisjes) en achter ons een geweldig uitzicht. Zien wat de dag van morgen ons brengt. Straks eerst maar eens lekker slapen.Baca selengkapnya

• Een rustig dagje in Thames

18 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 12 °C

Om zeven uur wakker, maar daarna weer even in slaap gevallen. Heerlijk. Om half tien zette ik een voet buiten de camper. Rino wilde met de filmpjes van de Rainbow Warrior aan de slag. Prima. Was ik het beddengoed even. Staat een flinke briesje, was binnen een uur droog. Toen het Rino eindelijk gelukt was zijn filmpje op FindPenguins te zetten, zijn we boodschappen gaan doen. Was inmiddels kwart voor vier. Van wat rondstruinen in Thames kwam het niet meer. Dan maar uit eten😋. Had een restaurant gevonden en het eten was idd erg lekker. Morgen Cathedral Cove en Hot Water Beach.Baca selengkapnya

• Coromandel

19 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 16 °C

Vandaag dus een ronde Coromandel Peninsula.
    Eerst naar Cromandel city omdat Hot Water Beach pas om 17:00 laagwater heeft, i.v.m. het kuilen graven.
    Coromandel blijft een charmant plaatsje. Lekker Flat White gedronken met natuurlijk iets er bij.
    Van mijn lief een mooie ring gekregen in een van de snuisterij winkeltjes. 🥰

• Rondje Thames - Coromandel - Thames

19 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 16 °C

Vanmorgen rond 10 uur vertrokken naar Coromandel. Eerst een kop flat white en daarna het stadje in. Een leuke plaats met veel kleine winkeltjes. Van Coromandel door naar Cathedral Cove. Daar kan je alleen het strand op bij eb. We hadden gezien dat dit rond vijf uur was. Wij hadden bedacht bij Cathedral Cove de auto te parkeren. Dan is het nog een half uur lopen naar het strand. Niet dus. Wat blijkt. Er is een grote algemene parkeerplaats gemaakt, waar je de auto neer moet zetten. Vervolgens kan je met een pendelbus naar naar het vertrekpunt worden gebracht, waar je dan aan je wandeling van een half uur kan beginnen. Om zes uur gaat de laatste pendelbus terug. Dat gaat niet meer lukken. Dan maar een kop koffie. Ook nergens te krijgen. Alle koffietenten dicht. Dan maar een ijsje, dat overigens erg lekker was. Kijken of we nog naar Hot Water Beach kunnen. Dat lukt. De vloed komt op, maar het strand is nog bereikbaar. Een giga golf die het strand op kwam rollen, heeft mij een natte broek bezorgd. Na Hot Water Beach terug naar de camping. Het was een mooie dag, ondanks de teleurstelling dat we niet naar Cathedral Cove konden. Een tocht met veel mooie vergezichten en tot slot een mooie zonsondergang.Baca selengkapnya

• Napier

20 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☀️ 17 °C

Gisteren heeft Rino de boot naar het Zuidereiland geboekt.
    Dat was nog best een dingetje, maar morgenavond gaan we met de boot van half negen. Dat betekent dat we rond middernacht aankomen. De terugreis doen we op 10 januari. Hebben we nog een paar dagen voor Rotorua.
    Vanmorgen heeft Rino nog even gebruik gemaakt van het zwembad. Na het ontbijt gaan pakken en dan rond half twaalf richting Napier. Wel nog snel broodjes gehaald. Na een uur staat er ineens in the middle of nowhere een koffietentje. Lekkere koffie. In Matamata de tank vol gegooid. Op de SH5 na Maunganamu pauze gehouden. Naar het Opepe Cemetery gelopen. Om de benen te strekken. Na een broodje weer verder. Het landschap is mooi, maar we nu doorheen rijden worden we treurig van. Veel dode bomen. Er is hier behoorlijk hout gekapt, waardoor je op veel plekken ziet dat de grond erodeert. Aangekomen in Napier zetten we de auto op de parkeerplaats van de supermarkt en lopen het centrum in. Echt volop art deco gevels. Jammer dat de panden eronder zo lelijk zijn. Bij de Thai heerlijk gegeten. Nog even boodschappen gedaan en toen op zoek naar een overnachtingsplek. De eerste was vol, de tweede dicht, maar de derde heeft genoeg plek. Vlak aan zee. Net of de golven zo de camper in rollen, zo duidelijk hoor je ze. Morgen maar even kijken daar.

• Van Houmoana Domain naar Wellington

21 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 23 °C

Prachtige overnachtingsplek, 50 meter van zee. Geslapen als een os. Toch het rustgevende geluid van de golven? Na het ontbijt even een korte blik op de zee geworpen. In Hastings nieuwe telefoon kaarten gekocht en een kop koffie gedronken. De Kerstman was ook onderweg. Nu op naar Wellington. Het weer is bewolkt met af en toe een bui of waterig zonnetje. Inmiddels zonnig met af en toe een fikse bui. In Levin de tank vol gegooid. Als het goed is, zijn we rond kwart voor vier in Wellington. Camper geparkeerd en de stad in. Mooie winkels en gebouwen. Zowel modern als oud. Overvallen door een fikse (onweers)bui. Gelukkig net bij de camper om de aankopen te droppen. Als het droog is richting de haven. Daar bij een leuk restaurant gegeten. Staan nu in de rij voor de ferry. Om half negen vertrokken.Baca selengkapnya

• Van Picton naar Nelson

22 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ 🌧 15 °C

Rond middernacht in Picton aangekomen. Er zijn hier geen vrije camping plekken, maar Rino heeft een parkeerplaats gevonden in het Victoria Domain. Een smalle weg naar boven met veel bochten. Het regent en is pikkedonker. Overnachten hier is illegaal, maar wel met prachtig zicht op de haven en het fjord. Je moet toch wat😁. Op weg naar Nelson komen we door de wijnvelden van Blenheim. Je waant je in Frankrijk. In Havelock koffie gedronken. Ook nu onderweg hele kale bergen zonder bomen. Even Nelson ingelopen en de Christ Church Cathedral bezocht. Daar vielen we midden in een kerstbomen festival. Ons werd bij binnenkomst gevraagd aan te geven welke boom wij het mooiste vinden. Dan op naar de waarschijnlijk grootste camping van het zuidelijk halfrond. Daar merken wij weinig van. Staan op het oude gedeelte met zicht op de zee. Nadeel: ligt vlak bij het vliegveld. Voordeel: het is duidelijk geen Schiphol (met één tot twee vliegtuigen per uur houdt het wel op) en er wordt 's nachts niet gevlogen. Er staat wel een frisse wind. Buiten zitten is niet echt aangenaam. Vanavond even niet uit eten🤣 en ik denk op tijd naar bed.Baca selengkapnya

• Oude man heeft een rustdag nodig😉

23 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☀️ 16 °C

Rino heeft, na drie dagen veel achter het stuur, behoefte aan een dag niets. Rustig opstarten. Als hij in de benen komt, heb ik al gedoucht en hangt de was heerlijk te wapperen. Waarschijnlijk met een uurtje droog. Eerst naar de receptie om nog een nacht bij te boeken. Hadden we een optie op, maar helaas iets niet goed gegaan in de communicatie. Ons plekje is vergeven en we moeten verkassen. Met een camper gelukkig niet zo'n probleem. Ontbijten, kopje koffie en dan zometeen boodschappen doen.
    Het veld begint aardig vol te lopen. Mensen kijken is leuk. Onvoorstelbaar wat Kiwi's meeslepen.
    De boodschappen zijn binnen. Drankje gedaan bij Caron en Steve, de buren op de camping. Was erg gezellig.
    Na het eten nog een heerlijke strandwandeling gemaakt en de ondergaande zon gefotografeerd.
    Baca selengkapnya

• Op naar The Old School Café.

24 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 15 °C

Om zeven uur wakker wakker. Geen ligvlees meer, dus er maar uit. Bij Rino duurt het allemaal iets langer 🤣. Ontbijten, afwassen, camper pakken, afscheid nemen van Caron en Steve, dump station en rijden maar. De neus gaat richting Collingwood. Rond 11 uur onze eerste stop voor een kop koffie.
    Het is druk op de weg.
    Hawkes Lookout: moeten wel 5 minuten lopen, maar dat is goed om de benen te strekken. Een kleine 100 meter verderop, aan de andere kant van de weg, is opnieuw een uitzichtspunt. Mooier dan de vorige. Zijn nog een keer gestopt voor een "brievenbussen"shoot en voor een uitloper van de Ruwataniwha Inlet. Nu staan we op een campingplaats bij The Old School Café. Wederom een geweldig plekje met zee en strand aan de overkant van de straat. Wel een beetje winderig. Onze eerste seafood showder gegeten. Heerlijk.
    Vanavond ook maar besloten er te eten. Mosselen, een stuk groter dan wij ze kennen. Erg lekker. Stukje citroentaart na en dan door naar het strand. Daar was het zo goed als windstil. Zo lekker even lopen na het eten. Morgen wordt er regen verwacht.

• Abel Tasman National Park

24 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 19 °C
  • Op weg naar St. Arnaud

25 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 17 °C

Eerste Kerstdag in Nieuw Zeeland. Lang geslapen, tot half negen! Rino heeft een speelmaatje gevonden. De hond van Wendy, de eigenaresse van de campsite heeft een hoog Sen-gehalte. 😍 Het afscheid van Wendy is hartelijk, compleet met big hug. Rond 11 uur vertrokken. Voor er een uur voorbij is al drie keer gestopt voor een fotomomentje. O.a. bij Ruwataniwha Inlet. Alleen nu iets verderop.
    Nu even door knorren. Het kerstgevoel wil nog niet echt komen. Het is miezerig en grijs. Boven op de pas (Takaka Hill Highway?) rijden we zowaar even in de mist. Dat was gisteren wel anders. In St. Arnaud getankt. Bij Lake Rotoiti blijken alle campsites vol. Jammer. Staan nu op de Teetotal DOC Campsite. Behalve toilet en water (geen drinkwater) geen voorzieningen. Niet aan het meer helaas, maar daar gaan we morgen voor vertrek langs. Hopen dat het dan niet regent. Rino is moe. Zowel gisteren als vandaag was inspannend rijden. Is even gaan liggen met een muziekje in de oren. Ik ben een stukje gaan lopen. Tijdens het koken moest Rino zich goed inpakken tegen de zandvliegjes. Ze hingen als een zwerm om hem heen. Wat steken die krengen. Maar de kerstmaaltijd was heerlijk. Glaasje wijn erbij....mmmmm.
    Helaas moesten we wel binnen eten.

• Golden Bay

25 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 19 °C

Golden Bay kun je zien als de Wadden van Nieuw Zeeland,je kunt de baai een paar honderd meter inlopen en dan sta je nog maar tot je middel in het water. De baai maakt deel uit van een estuarium met riviermonden en moerassen.Baca selengkapnya

• Op naar Westport

26 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 13 °C

Voor het ontbijt naar Lake Rotoiti gereden. Onze boterhammen opgegeten aan het water. Het meer was niet wat we ervan verwacht hadden. Door het regenachtige weer lag het er grauw bij.
    Camping besproken bij Westport . Hoop dat dat goed is gegaan.
    Koffie gedronken in Murchison en door.
    Buller Swing Bridge: niet er over heen, maar wel mooie foto's op afstand. Door de Buller Gorge rijden we richting Westport, bijna de hele weg langs Buller River. Dat levert mooie plaatjes op. Rond kwart over twee rijden we Carters Beach Top 10 Holiday Park op. Het boeken is gelukt. Even lekker gelezen. Zo meteen eten en daarna naar de zeehonden kolonie. Geen zeehond gezien, maar het gedeelte van de Cape Foulwind Hike track dat we gelopen hebben, was prachtig.
    Baca selengkapnya

• Zeehonden, pancake rocks en spuitgaten.

27 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 17 °C

Douchen, ontbijten, dumpstation en op naar Tauranga Bay. Daar beginnen we aan het tweede deel van onze Cape Foulwind Hike way. Nu de andere kant op. Na nog geen kwartier staan we al op het zeehonden uitkijkpunt en ze zijn er. Hoewel ik niet van een kolonie zou willen spreken. De rotspartijen en de uiteen spattende golven zijn ook indrukwekkend. Na verloop van tijd doorgelopen tot het punt waar we gisteren ongeveer gebleven waren. Op het parkeerterrein stond een schattig tentje waar je van alles kon kopen. Een ijsje was niet te versmaden. Dan on the road again naar Punakaiki. Voordat we aan de wandeling door de panrocks beginnen, wil Rino even een uurtje plat. We waren vroeg wakker en het rijden is toch vermoeiend. Als hij weer wakker is, doen we een rondje langs de pancake rocks. Viel aanvankelijk wat tegen, maar bleek toch indrukwekkend. Geen spuitgaten helaas. Pizza gegeten in Punakaiki. Rino wil vanavond terug voor foto's bij avondlicht. Op zoek naar een overnachtingsplek hoeven we niet. Als Rino de auto wil starten blijkt de batterij leeg. Nog geprobeerd de hulpdienst te bereiken, maar de ontvangst en het bereik is hier zo slecht. Niet gelukt dus. Morgen kijken wat we kunnen doen. Overnachten doen we Dus op de parkeerplaats.Baca selengkapnya

• Hokitika

28 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ⛅ 15 °C

Vannacht op de parkeerplaats geslapen. Vanmorgen Rino met de kop onder de motorkap. Je wil als techneut toch weten waar de batterij zit. Om half negen de hulptroepen gebeld, die er rond half tien waren. Staan nu op een heeeeel gezellige camping in Hokitika, maar er is plek. Dat is nu even belangrijker dan de entourage. Vannacht hebben we de ogen dicht en morgen vertrekken we weer. Rino gaat een uurtje plat. Heeft vannacht amper geslapen. Liggen piekeren. Niets voor hem. Ik ga naar het strand. Als Rino wakker is en de was opgehangen Hokitika ingelopen. Inderdaad veel groensteenwinkels. Genoeg restaurantjes. Voordat we terug lopen nog wat drinken. Onderweg naar de camping nog foto's gemaakt. Veel verschil in onderhoud van huizen. Rino heeft weer lekker gekookt. Alle plekken op de camping zijn inmiddels gevuld.
    Vanavond hebben we gloeiwormpjes gekeken. Wat een bijzonder natuurverschijnsel. Ik werd er een beetje stil van. Op de terugweg zagen we een uitbundig met lampjes versierd huis. Zo hebben we het hier nog niet gezien.

• Huizenjacht

28 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 20 °C

Wacht ff met reageren Karin er komt nog meer🤣/

• Gorge en gletschers

29 Desember 2024, Selandia Baru ⋅ ☁️ 15 °C

Rino heeft weer voor een heerlijk ontbijt gezorgd. Zometeen eerst naar Hokitika om de steen voor Tjims ring op te halen. Als we daarna naar Hokitika Gorge rijden, zien we de eerste sneeuw op de bergen.
    De Gorge was prachtig. Super blauw water. Rino heeft zich suf gefotografeerd. Was er wel druk en we werden opgevreten door de vliegjes. Op weg naar de gletsjers. Inmiddels regent het. Bij het Historic Empire Hotel in Ross, een klein plaatsje op de route, wat gedronken en heerlijke nacho's gegeten. Volgens ons de stamkroeg van het dorp. Met open haard. Erg gezellig.
    Het is ondertussen opgehouden met zachtjes regenen. We staan op een community campground, Okarito. Het is koud (17 graden), grauw en het regent nog steeds 🙈.