On the road again

Was er bijtijds uit. Na het ontbijt vertrekken we vandaag uit Paihia richting Thames. Koffie gescoord in de buurt van Whangarei in vrolijke kerst bekers. Bij Uretiti Beach een strandstop gemaakt.Les mer
Op naar Thames

Een rustig dagje in Thames

Om zeven uur wakker, maar daarna weer even in slaap gevallen. Heerlijk. Om half tien zette ik een voet buiten de camper. Rino wilde met de filmpjes van de Rainbow Warrior aan de slag. Prima. Was ikLes mer
Coromandel

Vandaag dus een ronde Coromandel Peninsula.
Eerst naar Cromandel city omdat Hot Water Beach pas om 17:00 laagwater heeft, i.v.m. het kuilen graven.
Coromandel blijft een charmant plaatsje. LekkerLes mer
Rondje Thames - Coromandel - Thames

Vanmorgen rond 10 uur vertrokken naar Coromandel. Eerst een kop flat white en daarna het stadje in. Een leuke plaats met veel kleine winkeltjes. Van Coromandel door naar Cathedral Cove. Daar kan jeLes mer
Napier

Gisteren heeft Rino de boot naar het Zuidereiland geboekt.
Dat was nog best een dingetje, maar morgenavond gaan we met de boot van half negen. Dat betekent dat we rond middernacht aankomen. DeLes mer
Kerstgroet

Wij wensen jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2025
Van Houmoana Domain naar Wellington

Prachtige overnachtingsplek, 50 meter van zee. Geslapen als een os. Toch het rustgevende geluid van de golven? Na het ontbijt even een korte blik op de zee geworpen. In Hastings nieuwe telefoonLes mer
Wellington

Van Picton naar Nelson

Rond middernacht in Picton aangekomen. Er zijn hier geen vrije camping plekken, maar Rino heeft een parkeerplaats gevonden in het Victoria Domain. Een smalle weg naar boven met veel bochten. HetLes mer
Picton to Nelson

Oude man heeft een rustdag nodig😉

Rino heeft, na drie dagen veel achter het stuur, behoefte aan een dag niets. Rustig opstarten. Als hij in de benen komt, heb ik al gedoucht en hangt de was heerlijk te wapperen. Waarschijnlijk met eenLes mer
Wandeling op Tahunanui Beach

Vanavond een lekkere strand wandeling gemaakt op Tahunanui Beach, heerlijk!
De rest van de dag bestond eigelijk uit lekker Lummelen. Boodschappen doen en een uurtje op visite bij de buren.
Op naar The Old School Café.

Om zeven uur wakker wakker. Geen ligvlees meer, dus er maar uit. Bij Rino duurt het allemaal iets langer 🤣. Ontbijten, afwassen, camper pakken, afscheid nemen van Caron en Steve, dump station enLes mer
Abel Tasman National Park

Op weg naar St. Arnaud

Eerste Kerstdag in Nieuw Zeeland. Lang geslapen, tot half negen! Rino heeft een speelmaatje gevonden. De hond van Wendy, de eigenaresse van de campsite heeft een hoog Sen-gehalte. 😍 Het afscheidLes mer
Golden Bay

Golden Bay kun je zien als de Wadden van Nieuw Zeeland,je kunt de baai een paar honderd meter inlopen en dan sta je nog maar tot je middel in het water. De baai maakt deel uit van een estuarium metLes mer
Op naar Westport

Voor het ontbijt naar Lake Rotoiti gereden. Onze boterhammen opgegeten aan het water. Het meer was niet wat we ervan verwacht hadden. Door het regenachtige weer lag het er grauw bij.
CampingLes mer
Zeehonden, pancake rocks en spuitgaten.

Douchen, ontbijten, dumpstation en op naar Tauranga Bay. Daar beginnen we aan het tweede deel van onze Cape Foulwind Hike way. Nu de andere kant op. Na nog geen kwartier staan we al op het zeehondenLes mer
Pancake Rocks

Hokitika

Vannacht op de parkeerplaats geslapen. Vanmorgen Rino met de kop onder de motorkap. Je wil als techneut toch weten waar de batterij zit. Om half negen de hulptroepen gebeld, die er rond half tienLes mer
Glowing in the dark

Vanavond naar het glow-worm bos geweest, het was druk en iedereen fluisterde. Indrukwekkend!
Op de terugweg een andersoortige glow-worm gespot 😉
Huizenjacht

Wacht ff met reageren Karin er komt nog meer🤣/
Gorge en gletschers

Rino heeft weer voor een heerlijk ontbijt gezorgd. Zometeen eerst naar Hokitika om de steen voor Tjims ring op te halen. Als we daarna naar Hokitika Gorge rijden, zien we de eerste sneeuw op deLes mer
Hokatiki Gorche

ReisendeBen ik toch benieuwd naar het uitzicht naar links
ReisendeIk ook, haha
ReisendeMisschien nog even naar de foto's kijken😉