• Rino Voogd

• Trip start
    September 17, 2021

Niet ver gekomen

September 17, 2021 in Germany ⋅ ☁️ 16 °C

We zijn wat later vertrokken als gepland, want ik zat nog op ee pakket te wachten met 2 nieuwe objectieven. Nadat ik die om 12:00 bij het postagentschap had opgehaald, zijn we om 13:30 eindelijk vertrokken. Eerst maar ff tanken in Gildehaus, scheelt tenslotte weer €0, 20 de liter. Na verschillende "Stau's" door wegwerkzaamheden en avondspits zijn we eindelijk Keulen voorbij en rijden we op de A1 richting Trier. Nu gaat het opschieten. NOT. Na een paar km worden we allemaal van de Autobahn afgebonjourt. Reparatie aan de Autobahn na de overstromingen deze zomer. Mooi stukje door de Eifel gereden. Helaas is de weg naar Trier nog een paar maal afgesloten. Het is inmiddels rond 19:00 als we door Blankenheim rijden en als we onder Hotel Kölner Hof door rijden hebben we allebei zoiets van, Hotelletje pakken? Bijna 300 km op de teller.Read more

• Spanje in zicht

September 19, 2021 in France ⋅ ☀️ 20 °C

Vandaag verder naar Spanje, nog maar 350 Km. Om half een zijn we in L'estartit. We hadden Camping L'estartit uit gekozen, maar we werden de verkeerde kant opgestuurd. Het is Camping La Sirena geworden. Bleek ik 20 jaar geleden ook al gestaan te hebben.Read more

• Effe nix

September 20, 2021 in Spain ⋅ 🌧 21 °C

Na 3 dagen rijden ff een dag nixen. Nou ja bijna niks. Begonnen met uitslapen, 9:00 d'r uit kan ook 9:30 geweest zijn. Koffie gezet en daarna bootschappen gedaan. Lekker broodje gegeten. s'Middags naar het strand na een uurtje snel weer naar de tent want het ging regenen. Tukje gedaan. Kortom lekker nixen.Read more

• Duiken

September 22, 2021 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C

Vandaag de eerste dag duiken op de Islas Medas. Dit is een groepje eilanden voor de kust van L'Estartit en een beschermd natuurgebied.
    Ik heb een onderwaterhuis voor de Sony gekocht en video lampen voor onderwater. Helaas maar 1 lamp binnen gekregen, de andere ligt al bijna een maand bij post.nl 😤
    Even zo goed alles uitgeprobeerd. Alles is waterdicht gebleven en de Samyang 12mm F2 deed het ook goed.

• Dali 1

September 25, 2021 in Spain ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag naar het Teatre-Museu Dali in Figueres.
    Figueres heeft een verrassend mooie binnenstad, met als kers op de taart het Dali museum.
    Dali heeft het oude theater in de jaren 70 gekocht en het op zijn eigen wijze ingericht.Read more

• Pals

September 27, 2021 in Spain ⋅ ⛅ 24 °C

Het middeleeuwse stadje Pals ligt midden in een moeras gebied dat is drooggelegd voor de rijst teelt. De oude binnenstad bestaat uit nauwe steegjes die naar de top van de heuvel voeren. Boven aangekomen kom je bij de duizend jaar oude "glésia Sant Pere". Nog iets hoger staat de 900 na Christus gebouwde " Torre des les Hores"Read more

• Lekker stukje fietsen 1

September 28, 2021 in Spain ⋅ ☁️ 22 °C

We hebben onze fietsen meegenomen, en deze zijn voornamelijk gebruikt voor transport naar de duikschool, boot schappen en etentjes.
    Nu het serieuze werk, meer dan 40 Km staan er op het programma. Anja heeft vorige week een fietsroute kaart bij het Info Centrum van L'Estartit gehaald.
    Pal naast de Camping ligt het nieuw aangelegde stuk Wetlands met vogelhut. Ffkes kijken dus.

• Lekker stukje fietsen 2

September 28, 2021 in Spain ⋅ ⛅ 24 °C

Na het natuurgebied(tje), fietsen we richting de rivier de Ter. Deze volgen we stroomopwaarts richting Torroella over een goed aangegeven gravel fietspad met links de rivier en rechts appel boomgaarden. Als we in Torroella aankomen staan de eerste 10 Km op de teller. Het is 12:00. Tijd voor koffie met iets lekkers.
    13:00, brug over en via de andere oever richting Middenlandsezee. Links nog steeds de rivier rechts nu rijstvelden. Dit fietspad of liever gravel weg met fiets mogelijkheid wordt ook gebruikt door tractoren wat resulteert in een wasbord. 6 Km wasbord. Als we op het strand aankomen gebruiken we daar onze lunch. 21 Km.

• Lekker stukje fietsen 3

September 28, 2021 in Spain ⋅ ☁️ 24 °C

Wat nu volgt is een mooie route door de rijstvelden. Goed aangegeven fietspaden meestal gravel maar zowaar een strook beton.
    Tegen 18:00 zijn we weer in Torroella, we hebben allebei zin in een koude Cola. Nu nog 6 Km naar de tent. We nemen weer het fietspad. Hobbelig maar grotendeels bergaf. 43Km als we op de camping zijn. Koken? Nee Rembrandt!Read more

• Heanig an

September 30, 2021 in France ⋅ 🌙 16 °C

Vandaag "Heanig an" Vanmorgen alles ingepakt dwz. Anja heeft alles ingepakt en ik heb de boel afgebroken. Bleek een goede combinatie. Rond half een vertrokken we van de camping. Ik heb een route langs de kust naar Arles uitgezet. Nix autobaan (snelweg voor niet Tukkers) . Prachtige kronkel weg omhoog door de bergen en zowaar een nog mooiere kronkel weg omlaag naar de kust.
    Omdat we om 17:00 nog maar net in Frankrijk waren aangekomen en Arles nog 6 uur rijden was langs de kust hebben we moeten besluiten om bij Perpignan toch maar de autobaan te nemen naar Arles. De Ibis budget hotels gaan om 21:00 dicht.

Trip end
    October 3, 2021