• Trip naar Hakone

October 10 in Japan ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag reizen we met de Limited Express Romancecar in 80 minuten van Tokyo naar Hakone. Odakyu voert de reis uit. Dit is een particuliere treinmaatschappij. Japan Rail is de NS van Japan. We hebben onze treinplaatsen strategisch aan de ‘goede’ kant geboekt met zicht op Mount Fuji en het Tanzawa-gebergte. We duimen voor helder weer!

Nu bepakt en bezakt op naar Shinjuku station.
    Shinjuku Station is het drukste treinstation ter wereld en bevindt zich in het hart van Tokyo, Japan. Dagelijks passeren er ruim 3,5 miljoen reizigers, waarmee het een belangrijk knooppunt vormt voor pendelaars en toeristen in de stad.

Het station ligt op de grens tussen de wijken Shinjuku en Shibuya, met een doolhofachtig complex van meer dan 200 uitgangen en 52 perrons, verspreid over bovengrondse en ondergrondse niveaus. Rond het station bevinden zich grote warenhuizen, elektronische winkels en diverse bus- en treinterminals. Vertrouwend op de uitstekende navigatie skills van Martijn, ga ik er vanuit dat we netjes op tijd onze trein bereiken!

PS: denk je wat hebben die lui op de foto kleine oogjes? Klopt! Beiden minder goede nachtrust achter de rug. Jetlag nog niet helemaal voorbij 🤪