Daeli manege trekkershut
6 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 10 °C
Vanuit Hofsós door mooie landschappen van rivierdelta's en Fjorden over een bergpas (weg 744, zo'n 10 % stijging en geen probleem) naar onze 2e accomodatie gereden voor 1 nacht, het linker van de 5Meer informatie
Op weg naar Sneafellsness
7 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 17 °C
Op naar de Kirkjufell over een gravelweg die nat is levert een erg smerige auto op... Inmiddels is het droog na een avond en ochtend lichte regen. De wind laat het koud aanvoelen
Lunch aan de haven van Grundarfjördur
7 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 10 °C
3x pizza, broodje en 4x drinken voor zo'n 75 euro. De DS is nogmaals lekker smerig geraakt door lange stukken over natte gravel te rijden.
Dit plaatsje ligt naast de Kirkjufell berg zoals je op deMeer informatie
Kop van Sneafellsness
7 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 8 °C
Vulkaantje Saxhóll beklommen (met trap deze keer) en uitzicht naar 3 kanten Atlantische Oceaan
Sneafellsnes
7 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 27 °C
Ook vandaag weer een prachtige route over een schiereiland. Gisteravond regen, vanochtend grijs en druilerig maar het weer werd steeds beter. Nu zelfs veel zon! De foto's staan omgekeerde volgorde.
Boerderij slaapzak accommodatie
7 augustus 2017, IJsland ⋅ 🌙 19 °C
Na een lange omweg over Sneafellsness zijn we weer in de bewoonde wereld terecht gekomen...en daar voorbij gereden ;-)
We zitten hier 3 nachten, morgen uitslapen van de lange dagen met veel beleven.Meer informatie
Kokend heet
8 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 35 °C
Het dampt hier op diverse plekken maar vlakbij bij Deildartunguhver komt het meeste kokend uit de grond: 180 l/seconde. Helaas hebben te veel toeristen dit willen ervaren en nu zijn ze van allerleiMeer informatie
Surtshellir lava veld
8 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 26 °C
Lava tunnels bezocht met 5 ingangen. Deze zijn niet geschikt gemaakt voor bezoekers en daarmee gratis (scheelt dan ook 106 euro tov. Een tunnel verderop).
Het veld was alleen voor 4x4 auto'sMeer informatie
Hraunfossar en Barnafoss
8 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 26 °C
Bij de Hraunfossar stroomt het water onder een twee meter dikke laag poreuze lava van een uitgestrekt lava veld. De Barnafoss is daar vlak bij en beiden stromen in het zelfde riviertje.
Nog één rustig dagje...
9 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 15 °C
Vandaag wat langer geslapen. Alec was als eerste wakker maar omdat hij de andere gasten kende durfde hij beneden met de Lego te spelen.
Wij hebben hier ons eigen ontbijt omdat we een slaapzakplekMeer informatie
FF boodschappen doen
9 augustus 2017, IJsland ⋅ ☁️ 10 °C
Even naar Borgarnes voor boodschappen bij de Bonus, 41 km verderop...
De supermarkten hebben hier grote koelruimtes voor wat bij ons in losse koelkasten ligt.
Ze hebben ook Euroshopper merk metMeer informatie
Watervalletje achter het huisje
9 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 27 °C
Even een picknick zo'n twee en een halve km achter het huisje (op de achtergrond van de eerste foto) bij een kleine waterval in een kloof. Een minuut nadat we de picknick foto namen begon het teMeer informatie
Golden hour @ Steindórsstadir
9 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 29 °C
Het uur voor zonsondergang en tot een uur na zonsopkomst noemen fotografen het gouden uur. Kleuren worden intens en schaduwen lang. De zon gaat hier pas laat onder (21:35 uur en de zon is nogMeer informatie
Thingvellir nationaal park
10 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 14 °C
Erg mooi met schitterend weer maar ook druk met toeristen van alle nationaliteiten die met bussen tegelijk worden aangevoerd. Zelfs Chinezen hebben het gevonden...
Een T shirt zou voldoende zijn alsMeer informatie
Bruarfoss
10 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 14 °C
Na een superdrukke Gulffoss een smal paadje naar de Bruarfoss. Op het paadje niemand tegengekomen maar bij de waterval toch nog een paar toeristen....die waarschijnlijk een korte route hadden gevondenMeer informatie
Gulfoss
10 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 18 °C
Een overvolle parkeerplaats markeert vanaf een afstand wat hier te doen is, de dubbele Gulfoss waterval. Bijna zo indrukwekkend als de Dettifoss. Ook hier is het namelijk smeltwater van de gletcherMeer informatie
Huisje oftewel villa
10 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 14 °C
Na Thingvellir zijn we eerst naar Gulfoss gegaan, daarbij ons huisje en Geysir passerend. Hordes mensen bij Geysir, we wisten niet wat we zagen. Hetzelfde gold voor Gulfoss (andere footprint). We zijnMeer informatie
Geysir
10 augustus 2017, IJsland ⋅ ☀️ 12 °C
Heel indrukwekkend! En om half 9 lekker rustig :)
Op de drone foto is links Geysir, rechts Stokkur. Geysir doet niet veel meer, Stokkur om de 4 á 8 minuten en vaak tweemaal achter elkaar.
Weer in de hot tub
10 augustus 2017, IJsland ⋅ 🌙 9 °C
22 uur en de kinderen liggen op bed & papa en mama in de tub met nog best wat daglicht te gaan. De laatste foto is van 22:50 uur zelfs...
Even wat warm water erbij en het leven is goed! Alles gedaanMeer informatie
Ontbijt in de balzaal
11 augustus 2017, Nederland ⋅ ⛅ 14 °C
Lekker geslapen en ontbijt in de balzaal annex woonkamer.
Straks naar Reykjavik en er zijn 2 routes mogelijk: langs Selfoss (weer een mooie waterval) of langs Thingvellir nationaal park. MoeilijkeMeer informatie
Reykjavik!
11 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 11 °C
Net ge-arriveerd en geparkeerd naast het moderne Harpa gebouw (theater, muziek en exposities) aan de haven.
Fotografie museum
11 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 11 °C
Boven de bibliotheek zit een foto museum waar 3 keer per jaar de expositie verandert. Nu heeft Sigurjónssonnar fáanleg í safnbúdinni (ik ken 'm niet en zal z'n naam waarschijnlijk nooit kunnenMeer informatie
Volcano house
11 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 12 °C
Vulkaan museum met film van Heimay 1973 en Ejyafjallajökull 2010 erupties.
Mooie beelden en leer zaam
Typisch Icelandic food
11 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 12 °C
Hotdog aan het pleintje met scaters.
Aan de zijstraat is de Irish pub.
Halgrimmskirkja
11 augustus 2017, IJsland ⋅ ⛅ 12 °C
De grote markante kerk van Reykjavik gebaseerd op basalt kolommen

ReizigerBreaking news: er komen net 8 Fransozen met een Engelse chauffeur binnen. Een man had ons (onze auto) gespot bij Dettifoss ;-). Zij slapen in de andere huisjes
ReizigerHaha, leuk om buren te hebben in deze hut 😀
ReizigerMooie hut!!
ReizigerVolgens de Engelse chauffeur gebeurd het Franse keuken tafereel elke avond als een ingespeeld team, met het fornuis en een grote campingaz wok brander!