Hraunfossar
August 7, 2018 in Iceland ⋅ 🌬 12 °C
Het lavaveld is poreus en de ondergrond waar het overheen gestroomd is niet, vandaar dat het water onder de ongeveer 2 meter dikke lava de rivier in stroomt. De rivier komt van de Langjökull waar weRead more
Berserkhraun
August 7, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 11 °C
Mooi lavaveld met wat kleine vulkaantjes aan de Noordkant van Sneafellsness, gedrapeerd met wat meertjes eromheen. Het veld is zo'n 2 á 3000 jaar oud.
De naam van het veld schijnt ontleend te zijnRead more
Huisje in Olafsvik
August 7, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 11 °C
Na Grindarvik kwam de Kirkjufell berg, de bekendste berg van IJsland maar de parkeerplaats was overvol. Aangezien het zo'n 20 minuten rijden is en er maar weinig bewolking is, gaat Bart er misschienRead more
Kirkjufell berg
August 7, 2018 in Iceland ⋅ ☀️ 9 °C
Zonsondergang bij Kirkjufell en stuk weg tussen het huisje en daar.
Dit is de meest bekende berg van IJsland en ook vaak vanuit de waterval gefotografeerd. De berg heeft een slank postuur vanuit dezeRead more
IJslandse logica
August 8, 2018 in Iceland ⋅ ☀️ 8 °C
Als een bouwval van ellende bijna omvalt dan... Werp je er een paar touwen over en fixeert 'm met wat wei-palen.
Vatnshellir cave
August 8, 2018 in Iceland ⋅ ☀️ 9 °C
We gaan een Lavagrot bezoeken van de Snaefellsnessjökull die gemiddeld elke 2000 jaar uitbarst, de laatste keer zo'n 1800 jaar terug. Eigenlijk komt de grot van een zijkrater en er zijn minimaal 50Read more
Londrangar
August 8, 2018 in Iceland ⋅ ☀️ 12 °C
De 2 kolommen zijn heel oude overblijfselen van een basalt dijk. Ze zijn vanaf een grote afstand al zichtbaar omdat de rest van het land eromheen hooguit uit glooiende lavavelden bestaat.
Het geeftRead more
Hellnar
August 8, 2018 in Iceland ⋅ ☀️ 11 °C
Bij Hellnar heeft de lava flow in zee best mooie vormen aangenomen. Het is gevormd door een enkele Lavaflow maar met een pauze ertussen toen de lava tijdelijk ergens anders heen vloeide.
De wind wasRead more
Anarstapi
August 8, 2018 in Iceland ⋅ ☀️ 11 °C
Ook hier is een leuke kustlijn met uitzicht op 2 watervallen in de verte. Er moet hier ook een mooie boog zijn maar die hebben we in de korte tijd dat we hier waren niet gevonden.
Raudfeldar canyon en grot
August 8, 2018 in Iceland ⋅ ☀️ 10 °C
Het was ooit een geheim maar de massa heeft het nu ook gevonden. Een klein riviertje in een kloof. Omdat je even moet klimmen en er nooit zo'n in komt ligt er hier en daar nog een pak sneeuw waar hetRead more
Djupalonssandur / Dritvik
August 8, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Bart ging nog even op foto excursie. Met bewolking en een straffe wind vanuit het poolgebied betekent dit voor de 2e keer muts, sjaal, wanten en thermo broek aan.
Mooi strand met aparte lavaRead more
Holaholar explosie krater
August 8, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 9 °C
Een klein explosiekratertje waar je in kan rijden, een beetje zoals de Hrossaborg vulkaan bij Myvatn, maar hier is verder niets te beleven tenzij de Snaefellsnessjökull in beeld zou zijn.
Vanuit hierRead more
Kleifarvatn meer
August 9, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Het meer ligt op de breuklijn en is het grootste van het Reykjanes schiereiland. Na een aardbeving in 2000 begon er ondergronds water weg te stromen tot het stabiliseerde met 20 procent oppervlakRead more
Seltún
August 9, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Net voorbij Kleifarvatn ligt het geothermisch gebied Seltún. Kokende modder en allerlei verkleuringen van het landschap.
Het lijkt op Hverir bij Myvatn maar dan compacter.
Brimketill
August 9, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Ooit was het een hotspot met lekker warm water maar die warmte is verdwenen, het is nu gewoon zeewater wat erin stroomt en dat is koud. Bovendien kunnen er gevaarlijke golven voorkomen wat dezeRead more
Gunnuhver
August 9, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Een heleboel stoom afblazen gebeurt hier. Iets verder staat een st(r)oomcentrale die z'n mineraalrijke water in een meertje stort.
Imposant hoeveel energie er hier in de aarde zit en wat voorRead more
Valahnukamol / Reykjanesviti
August 9, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Een mooi stuk kustlijn aan het puntje van Reykjanes. Voor de kust op de breuklijn liggen nog een paar rotsen waar vooral vogels wonen.
Bridge between continents
August 9, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
We zijn op de plek waar de midden-atlantische breuklijn aan land komt. Symbolisch kun je hier over een brug van Amerika naar Europa lopen. de zandvlakte in de kloof wordt elk jaar 2 cm breder. DeRead more
Tjarnagrill hotdogs
August 9, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
We zijn in Stapsvegur, een plaatsje vlakbij waar ook ons hotel is, een paar kilometer vanaf het vliegveld. Ze hebben hier echte hotdogs, volgens IJslandse cultuur.
De Amerikaanse truck stond ook opRead more
Hotel Vogar
August 9, 2018 in Iceland ⋅ ⛅ 10 °C
Onze accommodatie voor vannacht. We hebben 2 x 2 persoonskamers, de jongens zitten film te kijken in het donker.
Het uitzicht is een bergje puin en een hoop. Toch kost dit 2x zoveel als onze eersteRead more
Weer op vliegveld Keflavik
August 10, 2018 in Iceland ⋅ ☁️ 8 °C
Auto schoon gespoten (bij veel tankstations kun je gratis een borstel met waterstraal gebruiken) en ingeleverd, foto's van gemaakt en inchecken,de verhuurder had geen tijd om de auto meteen na teRead more
Weer in Nederland
August 10, 2018 in the Netherlands ⋅ ⛅ 19 °C
We zijn op tijd geland en de bagage liet niet lang op zich wachten. Eerst even lunch bij opa en oma.