3e huisje bij Svinafell
1. august 2018, Island ⋅ ⛅ 9 °C
Na een lange rit langs de Myrdaljökull, lavavelden van 2 gigantische erupties (de lava heeft meer als 50 km gestroomd) kwamen we in het gletchergebied van de Vatnajökull aan. Een imposante tong hierLes mer
Kviarjökull gletsjer
2. august 2018, Island ⋅ ⛅ 9 °C
Een van de gletchertongen van de Vatnajökull gletcher aan de zuidkant is de Kviarjökull.
Hij lijkt dichtbij de parkeerplaats maar schijn bedriegt omdat ie toch groter is dan op het eerste momentLes mer
Het magische Jökullsárlon gletchermeer
2. august 2018, Island ⋅ ⛅ 10 °C
We zijn weer terug op een van de meest magische gletcher plaatsen van IJsland, een tong van de Vatnajökull.
De ijsbergen zitten vast op de bodem van het kanaal totdat ze klein genoeg zijn om naar zeeLes mer
Jökulsarlon vanaf een andere lokatie
2. august 2018, Island ⋅ ☀️ 11 °C
Bart zag een zijweggetje voor 4x4 only en dacht dat doen we. De wolken lossen op en dat betekent dat dexon z'n magische effect gast tonen op de gletchers hier.
12 minuten drone batterij was nétLes mer
Fjallsárlon
2. august 2018, Island ⋅ ☀️ 12 °C
Ja hoor, nog een gletcher met een lagune.
Deze is minder bekend als Jökullsarlon maar ook imposant, deze is namelijk smaller en hoger.
De zon heeft net de wolken weggebrand boven het hoogste deel enLes mer
Skaftafell nationaal park
2. august 2018, Island ⋅ ⛅ 7 °C
Mooie heuvel naast de Skaftafell gletcher. Hier is o.a. de Svartifoss basalt waterval waar ook de kerk in Reykjavik door geïnspireerd is
Op weg naar de Skaftafell gletcher
2. august 2018, Island ⋅ ⛅ 7 °C
Het is een serene stilte hier boven, niemand in de buurt, waanzinnig.
Ik sta op behoorlijke hoogte tussen 3 gletchers in.
Erna werd ik getrakteerd op een mooie zonsondergang.
Fjadrárgljúfur canyon
3. august 2018, Island ⋅ ☁️ 11 °C
Als je de weg 206 in rijdt kom je bij deze canyon (vraag me niet het uit te spreken, zelfs de IJslanders hebben er moeite mee).
Het is 9000 jaar geleden ontstaan door een meanderend riviertje watLes mer
Lakagigar / Laki
3. august 2018, Island ⋅ 🌧 6 °C
27 km aan fissure vulkaan tussen de Myrdaljökull en de Vatnajökull met een enorm lavaveld. In 1873 was er 9 maanden lang een continue eruptie met grote gevolgen voor IJsland en het geheleLes mer
Change of plan
3. august 2018, Island ⋅ 🌧 10 °C
Onder de Vatnajökull zitten meerdere hotsprings / vulkanen die om de 4 jaar alle smeltwater in de Skafta rivier dumpt als de dam van IJs het begeeft. Deze gigantische vloed gaat ook gepaard metLes mer
Ochtend bij Hotel Vellir
4. august 2018, Island ⋅ ⛅ 10 °C
We zijn toch best mooi terecht gekomen en hebben straks ontbijt wat in de prijs inbegrepen is.
Vandaag dan toch naar Landmannalaugar, waar de oostelijke toegang is afgesloten. We nemen daarom achterLes mer
Fossabrekkur
4. august 2018, Island ⋅ ⛅ 13 °C
Mooi watervalletje voor een picknick, nabij de Hella vulkaan die net niet zichtbaar is op de foto. We gaan zo rechts af over de F225 richting Landmannalaugar langs de Hekla.
In Hella hebben we deLes mer
Op weg naar Landmannalaugar
4. august 2018, Island ⋅ ⛅ 13 °C
Waanzinnige route F225 langs een van de breuklijnen met naast de Hekla nog een serie van vulkanen. Het landschap veranderd net als vorig jaar over de F208 steeds meer naarmate we dichter bij deLes mer
Landmannalaugar hut
4. august 2018, Island ⋅ ⛅ 13 °C
Eindelijk gearriveerd op de planeet Landmannalaugar.
Grote slaapzalen helaas zonder 220V. Het is hier slaapzakje leggen net als Hollanders op het strand in Spanje.
Géén gordijnen dus wakker bij hetLes mer
Avondwandeling
4. august 2018, Island ⋅ ⛅ 11 °C
Gisteravond een beklimming gedaan van de Blahnukur berg oftewel de Blauwe berg met Alec. Helaas wat lichte regen en tijdig omgekeerd. Erg mooi uitzicht wat normaal alleen met de drone lukt.
Foto'sLes mer
Wandeling over Blahnukur
5. august 2018, Island ⋅ 🌧 6 °C
Schitterende wandeling over de Blanhukur (940 meter).
Jammer van het slechte weer, het lijkt wel herfst. Vanwege de steilheid van het pad en hoe smal het was, had Linda een paar keer de neiging om teLes mer
Na wandelen lekker badderen
5. august 2018, Island ⋅ ☁️ 6 °C
Er zijn 2 stroompjes, een van zo'n 25 graden, de ander zo'n 45 of warmer en waar die samen komen kun je even lekker bijkomen van een lange wandeling.
Na een dag met regen is trouwens toch alles natLes mer
Weer naar de volgende plek...
6. august 2018, Island ⋅ ⛅ 6 °C
Vandaag vroeg eruit, ontbeten in de drukke keuken en snel op pad. De eerste stop is een explosie krater. Ooit zat er water in de grond maar toen er magma bij kwam werd dat stoom en is hetLes mer
Haifoss
6. august 2018, Island ⋅ ⛅ 12 °C
Onderweg van Landmannalaugar naar de bewoonde wereld (Fludir) even een uitstapje over 8 km zeer slechte weg maar een fenomenaal uitzicht op 7 ton water dat per seconde 120 meter omlaag stort. ImposantLes mer
Geysir
6. august 2018, Island ⋅ ☀️ 14 °C
Nog eens kijken bij Geysir, nu overdags en daarmee parkeerplaats zoeken en struikelen over de hordes toeristen die allemaal vooraan willen staan maar niet in de stoom...
En nee, dat meisje is nietLes mer
Hostel Laugarvatn
6. august 2018, Island ⋅ ⛅ 16 °C
We zijn na Geysir bij onze volgende accommodatie beland, wederom een Hi hostel van dezelfde keten als bij Skogár.
Uitzicht op het Laugarvatn meer en op de achtergrond de Hekla vulkaan.
We willenLes mer
Fontana
6. august 2018, Island ⋅ ⛅ 14 °C
Lekker dobberen in een geothermisch bad met uitzicht (Hella vulkaan) en zon. Baden met temperaturen van 32 t/m 40 graden en ook 3 sauna's met verschillende temperaturen en vochtigheid. Afblussen kanLes mer
Thingvellir
7. august 2018, Island ⋅ ⛅ 9 °C
Storm komt op dus geen dronebeelden... We hielden het droog gelukkig.
De eerste foto toont de kloof tussen de EurAsiatische plaat en de Amerikaanse. Deze wordt elk jaar zo'n 2 cm breder en dat is nietLes mer
Nesjalaugar
7. august 2018, Island ⋅ ⛅ 9 °C
Geothermisch gebied achter de geothermische stroom centrale bij Thingvellirvatn.
De stroomcentrale geeft ook warm water aan Reykjavik 20 km verderop.
Deze berg zit op de breuklijn en daarom is er opLes mer
Weg 52 Thingvellir - Husafell
7. august 2018, Island ⋅ 🌬 8 °C
Deze grotendeels gravel-weg voert langs de Langjökull gletcher en de Ok met een sneeuwkap maar helaas was die in de wolken
Mooie maar lange route met langgerekte sneeuw in een dalletje naast de wegLes mer

ReisendeOm half tien kwam een groep Fransen met een personenbusje. Ze moesten nog gaan koken en op m'n verzoek stilletjes te doen heb ik ze ook amper meer gehoord. Ze waren ook al weg om 6 uur, ongelooflijk...