• E Bitrag für chli meh Realität

2024年5月22日, アルゼンチン ⋅ ☁️ 30 °C

Üse hütig Tag isch nur begrenzt spannend gsi. Dr grösst Teil heimer mit reise verbracht. Drum hie oh mau e Bitrag über di aktuelli Situation in Argentinie.

Scho di letschte zwe Täg, u oh hüt wider, simer regumässig Demonstratione u Strassesperrige begägnet. Ir Provinz Misiones sperre si nämlech aktuell viel befahrni Strasse zum Teil für mehreri Stunde. Genau so hüt morge. Zwöi Stund lang heisi d Strass gsperrt u me het nüm vorwärts chönne u e alternativi Route isch dert oh nid möglich gsi.
    Dür die Warterei simer miteme Argentinier iz Gspräch cho u hei ihn de oh gfragt, wiso das sie ds mache. Ds sige aues Lehrer:inne, wo für me Lohn kämpfe. Die läbe mitem aktuelle Lohn schinbar am Existenzminimum. D Türig in Argentinie geit sehr schnell, aber Löhn bliebe glich. Natürlech sis no mehreri Bruefsgruppe, wo jewils ufd Strass gö. Bi üs sis aber Lehrpersone gsi. Si hei zudem d Unterstützig vor Polizei, so Aktione z mache. Drum si aui Demos wo mir gseh hei oh sehr friedlich verloffe. Zudem wirds vo dr Bevölkerig oh recht akzeptiert, es warte aui geduldug im Stou, niemer motzet, me trinkt haut Mate u redt mitenand. Wo dStrassesperrig isch ufghobe worde, hei die Streikende klatschet, so aus Dank, das mir hei gwartet. Für üs isch ds einersits spannend mitzerlebe u anderersits sehr müehsam, da mir so zwöi Stund hei verlore u üsi Plän nid hei chönne umsetze (mir wäre e Mate Plantage ga aluege). So Sache ghöre aber oh derzue u si doch oh wichtig, weme es Land wot lehre kenne u es zeigt oh wieder mau wie guet mirs ir Schwiz hei. 😊

Quelle: dä Herr vom Stou u paar argentinischi Zitigsartikel
    もっと詳しく