• Rustdag tussen Neurenberg en Klagenfurt

25 de agosto de 2024, Alemania ⋅ ☁️ 16 °C

De dag begon met een rondleiding van onze vriend Jan Depner in de kerk waar hij predikant is: de Lorenzkerk. Een van de oudste kerken van de stad met veel symboliek en prachtig snij- en beeldhouwwerk En niet te vergeten: 4 orgels die vanaf 1 speeltafel bespeeld kunnen worden.

De dominee leidde de dienst onder een eeuwenoude regenboog.
    Je moest wel aardig bedreven zijn in de kerkelijke gewoonten om alles te kunnen bijhouden. Maar het kring-Avondmaal in een kerk waarin zij, die ons zijn voorgegaan als het ware om ons heen zweefden, was ontroerend mooi.

Een heel andere rust kregen we in de trein naar Oostenrijk. Heel kort na de dienst moesten we al weg vanwege de vele vertragingen in Duitsland. We kregen een ideale 1e klas coupé waar we met z'n tweeën de lange reis alleen konden zitten en liggen.
    Zo werd het toch nog een echte rustdag, terwijl de prachtige landschappen van Duitsland en Oostenrijk aan ons voorbijtrokken. We kwamen weer langs het Gasteinertal waar we paar jaar geleden vakantie hadden gevierd.

Na vele uren kwamen we in Klagenfurt aan en konden we heel gemakkelijk vlak bij het station ons Bed en Breakfast vinden. We zien ernaar uit om morgen te beginnen met onze vakantie in het naburige Keutschach.