• Begin van het verblijf bij de Wörthersee

August 26, 2024 in Austria ⋅ ☁️ 25 °C

Vandaag begonnen we een veertiendaags verblijf in een dorpje aan de Wörthersee (vlak bij Klagenfurt).

We hebben al vele jaren ervaring met huizenruil en dit jaar wilden we dit weer eens doen als onderdeel van onze treinvakantie. We werden door de dochter van onze 'ruilpartners' opgehaald en naar het huis van haar ouders gebracht. Hier zullen we veertien dagen verblijven en haar vader en moeder zullen vanaf morgen in Gouda in ons huis wonen.

We hebben het gevoel alsof de vakantie nu pas echt begint en genieten van de tuin en schaduwrijke plekken rond het huis. We voelen ons bevoorrecht dat we hier mogen zijn.

Ook nu ervaren we weer hoe bijzonder het is om van huis te ruilen met een familie met wie je alleen de laatste maanden contact hebt gehad via de organisatie die de huizenruil organiseert.
    Er ontstaat dan iets van wederzijds vertrouwen en zorg voor elkaars huis (inclusief de zorg voor de poes en de tuin). We merkten vandaag weer met hoeveel aandacht en zorg onze komst was voorbereid, net zoals ons huis nu klaar staat om hen te ontvangen.

We zijn in de meer dan twintig jaar dat we dit doen nooit beschaamd in het vertrouwen in elkaar. Zo anders dan vakanties op campings, hotels of vakantieparken, leef je op deze manier midden in het gewone leven van iemand anders. En daar genieten we van.